Keittiöremontin hintaesimerkit – mitkä asiat vaikuttavat eri muotoisten keittiön hintaan?

Jaa
 

Paljonko keittiömme uusiminen maksaa?

Kalustetukku vastaa kiperään, mutta usein esitettyyn kysymykseen kokemuksen syvällä rintaäänellä. Arvioimme tässä blogissa keittiöremontin tyypillisiä kokonaishintoja ja hintaan vaikuttavia asioita.  

Keittiön hinnassa kiinnitämme huomion ensiksi keittiön malliin ja metreihin. Niiden pohjalta muodostuu kustannusarvio remontille. 

L-mallin keittiö

L-mallisen keittiön kalusteet maksavat noin 4000 euroa. Tällä hinnalla saat laadukkaan peruskeittiön, jossa on esimerkiksi hyvä suomalainen Stala-allas, kunnollinen jätevaunu sekä hidastimet laatikostoissa ja saranoissa. 

 

Kuva aidosta kohteesta. Keittiön hinta ilman koneita 3982€. 

Tupla-I -mallin keittiö

Kerrostaloissa yleinen tupla I -mallinen keittiö on L-mallin keittiötä hiukan edullisempi. Tupla I -mallin keittiössä kalustettavia metrejä on vähemmän. Tyypillinen tupla I -keittiö maksaa noin 3500€. 

U-mallin keittiö

U-keittiö maksaa noin 5000 – 6000 euroa. U-Keittiö on L-mallia arvokkaampi kalustemetrien ja nurkkien mekanismien vuoksi. Esimerkiksi kulmakaruselli maksaa noin 100 euroa. Ulos liukuva kulmamekanismi voi maksaa puolestaan 400€. Budjettiratkaisussa kulmakarusellin voi korvata hyllyllä, joten sopivilla valinnoilla saat joustoa loppuhintaan. Keittiön ilme ja samalla loppusumma kevenee, jos yläkaapit eivät kierrä koko keittiötä. Yhden yläkaapin hinta ovineen on noin 100 euroa.  

 

 

Hintaa tällä aidolla kohteella ilman koneita 5200€.

Komeroseinä + saareke – mallin keittiö

Komeroseinä + saareke - mallia käytetään tällä hetkellä paljon uudiskohteissa. Sen ideana on piilottaa tekniikka ja säilytystila ovien taakse sekä luoda näin selkeä ja moderni kokonaisuus. Hinnoittelu riippuu siitä, mitä toimintoja komeroihin halutaan sisällyttää. 

Saarekkeeseen voidaan sijoittaa esimerkiksi allas, astianpesukone, pari laatikostoa ja liesitaso. Tällä hetkellä alaspäin imevät liesitason ja tuulettimen yhdistelmät yleistyvät nopeasti. Tällainen saareke-keittiö perustuotteilla maksaa noin 6000 - 7000€.  

Hinta voi nousta jopa 15 000 euroon saakka, mutta tällöin hintaan sisältyvät kivitasot, lisätarvikkeilla varustetut laatikostot, huulletut altaat ja integroidut, kaappien sisälle upotettavat liesituulettimet, ulosvedettävällä apteekkarimekanismilla varustetut komeroseinän kaapit sekä puuviiluilla viimeistellyt ovet ja sivut. 

 

Vuoden 2019 messukeittiö, jonka hinta ilman koneita noin 11500€.  

Hintaesimerkkejä

4000 euron L-keittiö voi koostua esimerkiksi seuraavasti:  

Edellä mainitut hinnat ovat kerätty 4000 euron hintaluokkaan asettuvista tarjouksista. Hinnoista näemme, että suurin kustannus muodostuu rungoista, ovista ja tasoista. Maalatut MDF-ovet ovat edullisia ja helppohoitoisia. Laminaatti on edullinen ja kestävä tasomateriaali. Kivitasot voivat maksaa jopa kuusinkertaisesti laminaattiin verrattuna. 

Pohjahinnat eri keittiömalleissa: 

  • Tupla-I keittiö 2500 - 3300€
  • L- mallinen keittiö 3000 - 3500€ 
  • U-mallinen keittiö 4000 - 4500€
  • Komeroseinä+ saareke- keittiö 6000 - 7000€.

Erikseen maksaviin lisätarvikkeisiin kannattaa varata 1500 euroa. Tähän hintahaarukkaan mahtuvat vaikkapa musta allas, hana, valot, välitilalevyt ja lisätarvikkeita laatikostoihin. 

Lisäksi kustannuksia kertyy kodinkoneiden ja keittiöremontin asennuksesta. Tähän vaikuttavat monet yksittäiset asiat sekä remontin kokonaislaajuus. Kalusteiden asennushinnan asettuessa 1000 - 1500€ tienoille (asennus noin 3 päivässä), on tämä vielä varsin kohtuullista. Mahdollisia lisäkuluja voi tulla esimerkiksi putki- ja sähkötöistä, mahdollisen valvojan kustannuksesta, asbestitutkimuksista ja purkutöistä.  

Kodinkonebrändeinä Kalustetukun valikoimista löytyvät esimerkiksi laadukkaat Siemens ja Gram. Toimittajasta ja malleista riippuen keittiön peruskodinkonepaketti (jääkaappi ja pakastin, uuni, liesitaso, astianpesukone, tuuletin ja mikro) maksaa noin 3500 - 3900€.  

Kalustetukun oma keittiöbrändi on Charmia, jonka tuotteissa on jopa 25 vuoden takuu. Charmian tuotteet kuuluvat markkinoiden laajimpaan vakiomallistoon ja keittiö  suunnitellaan mittatilaustyönä. 

Artikkelissa mainitut esimerkit ovat suuntaa antavia. Kun haluat tietää todelliset kustannukset, autamme Kalustetukussa mielellämme ja laskemme teille yksilöllisen tarjouksen. 

Varaa aika nyt henkilökohtaiseen suunnittelutapaamiseen ottamalla yhteyttä lähimpään Kalustetukku-myymälään.

Suunnitteluajan voit varata täältä

 


Tilaa keittiöideat ja kampanjatarjoukset sähköpostiisi
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.