Klassinen ja ajaton

16.02.2024

Jaa

Charmia suunnitteli perheen mökkikeittiön muutama vuosi sitten. “Tykkäämme siitä todella paljon. Kodin keittiön halusimme kuitenkin olevan hiukan erilainen”, kertoo kokkolalainen Eeva Nygård haaveistaan. Kotikeittiön haluttiin olevan klassinen ja ajaton. “Kuitenkin siellä saisi olla vähän jotain jujua.”

Prosessi lähti nopeasti liikkeelle ja pian Eeva jo löysi itsensä yhdessä miehensä kanssa Charmian myymälästä, katsomassa malliovia. “Poimimme molemmat omat suosikkimme. Miehen oli tietysti kaikkein halvin ja minun kaikkein kallein”, Eeva naurahtaa. “Päädyimme kuitenkin minun valintaani, se kun on se ratkaiseva”, hän vinkkaa silmää. Pariskunta totesi, että kun kerran tehdään, niin tehdään mieluisa, sopiva ja käytännöllinen.

Keittiöön tilattiin kaikki mahdollinen ovista viinikaappiin suoraan Charmialta. “Se vaan oli niin helppoa: teet valinnan ja lopputuloksena kaikki istuu ja sopii - toisin kuin voisi käydä, jos itse mittaisi ja tilaisia muualta. Olimme jälkikäteen todella tyytyväisiä, että ymmärsimme olla itse lähtemättä vertailemaan kodinkoneita, muutaman kympin takia”, Eeva miettii. Myös asennuspalvelu otettiin Charmian suosittelemalta yhteistyökumppanilta. “Asensimme mökkikeittiön itse, mutta tällä kertaa lapset kehottivat ottamaan keittiön asennettuna. Niin tehtiin ja kaikki sujui hyvin. Joskus kannattaa maksaa toisen työstä.”

Tarkasti suunniteltu, hienosti toteutettu

Keittiön pohjapiirustusta muutettiin, jotta tila palvelisi pariskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla. “Ovi käytävään suljettiin. Sillä tavoin keittiöstä saatiin avarampi ja toimivampi”, Eeva kertoo. Muutos oli iso, mutta on osoittautunut toimivaksi. Myös näkymä olohuoneesta keittiöön haluttiin rauhalliseksi ja pehmeäksi. Yläkaappien sijaan olohuoneeseen avautuvaan kohtaan sijoitettiin katseenvangitsijoiksi viinikaappi ja taulu. Siten myös oikealla seinustalla olevasta ikkunasta pääsee kaikki valo keittiöön. “Sitä emme olisi itse hoksannut ottaa huomioon”, Eeva kiittelee suunnittelijaa.

Keittiöremontin yhteydessä ovi suljettiin aamiaiskaapin kohdalta, luoden tilaa uudelle toiminnalliselle järjestelylle, kun taas olohuoneesta avautuva näkymä paljastaa tyylikkään sisustuksen ja viinikaapin läsnäolon.

Yksi vaalean keittiön näyttävistä yksityiskohdista on työtaso. “Miehen ehdoton toive oli kivitaso. Se oli ehdoton, joten se tietysti hankittiin”, Eeva muistelee. Itse hän pitää kaikista tilaan luoduista detaljeista, jotka tekevät keittiöstä kiinnostavan ja toimivan. “Tykkään, kun yläkaapeissa ei ole vetimiä, alhaalta löytyy kätevä apteekkarinkaappi ja hellan päällä on kaappi, joka kätkee sisälleen liesituulettimen”, hän luettelee.

“Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että ai että tämä on kiva keittiö. Olemme tyytyväisiä, emmekä tekisi mitään erilailla."

Näyttävä kivitaso oli miehelle must.

Ikuinen inspiraation lähde

Vähän aikaa keittiön valmistumisen jälkeen Charmia järjesti 30-vuotisen taipaleensa kunniaksi tapahtuman Kokkolan myymälässä. Pariskunta päätti mennä käymään tilaisuudessa. “Siellä oli paikalla kokki, joka paistoi mallikeittiön parilalla lihaa. Se oli niin kätevän näköistä, että mehän sitten heti hankimme lieteemme sen parilan! Se on ihan loistava - niin hyvä, ettemme aio hankkia grilliä pihalle”, Eeva iloitsee. “Sitäkään ei oltaisi hoksattu, jos emme olisi menneet kakkukahveille. Joskus sitä kannattaa nousta ja lähteä!”

Kohteen tiedot:

  • Ovet: Kensan valkoiset 9011, malli Swing10.
  • Tasot: Kvartsi Bianco drift.
  • Vetimet: Wire 128 rst look
  • Allas: Stalan Lagom 50.
  • Hana: Damixan silhouet RST

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.