Keittiöremontin hintaesimerkit: Mitkä asiat vaikuttavat eri muotoisten keittiöiden hintaan?

Jaa
 

Paljonko keittiöremontti maksaa?

Charmia vastaa kiperään, mutta usein esitettyyn kysymykseen kokemuksen syvällä rintaäänellä. Arvioimme tässä blogissa keittiöremontin tyypillisiä kokonaishintoja ja hintaan vaikuttavia asioita.  

Keittiön hinnassa kiinnitämme huomion ensiksi keittiön malliin ja metreihin. Niiden pohjalta muodostuu kustannusarvio remontille. 

Keittiöremontin hinta L-mallin keittiöön

L-mallisen keittiön kalusteet maksavat noin 5 000 euroa. Tällä hinnalla saat laadukkaan peruskeittiön, jossa on esimerkiksi hyvä suomalainen Stala-allas, kunnollinen jätevaunu sekä hidastimet laatikostoissa ja saranoissa. 

 

Kuva aidosta kohteesta. Keittiön hinta ilman koneita 4 982 €. 

Keittiöremontin hinta Tupla-I -mallin keittiöön

Kerrostaloissa yleinen tupla I -mallinen keittiö on L-mallin keittiötä hiukan edullisempi. Tupla I -mallin keittiössä kalustettavia metrejä on vähemmän. Tyypillinen tupla I -keittiö maksaa noin 4 500 €. 

Keittiöremontin hinta U-mallin keittiöön

U-keittiö maksaa noin 6 000 – 7 000 euroa. U-Keittiö on L-mallia arvokkaampi kalustemetrien ja nurkkien mekanismien vuoksi. Esimerkiksi kulmakaruselli maksaa noin 150 euroa. Ulos liukuva kulmamekanismi voi maksaa puolestaan 500 €. Budjettiratkaisussa kulmakarusellin voi korvata hyllyllä, joten sopivilla valinnoilla saat joustoa loppuhintaan. Keittiön ilme ja samalla loppusumma kevenee, jos yläkaapit eivät kierrä koko keittiötä. Yhden yläkaapin hinta ovineen on noin 150 euroa.  

 

 

Hintaa tällä aidolla kohteella ilman koneita 6 200 €.

Keittiöremontin hinta komeroseinä + saareke – mallin keittiöön

Komeroseinä + saareke - mallia käytetään tällä hetkellä paljon uudiskohteissa. Sen ideana on piilottaa tekniikka ja säilytystila ovien taakse sekä luoda näin selkeä ja moderni kokonaisuus. Hinnoittelu riippuu siitä, mitä toimintoja komeroihin halutaan sisällyttää. 

Saarekkeeseen voidaan sijoittaa esimerkiksi allas, astianpesukone, pari laatikostoa ja liesitaso. Tällä hetkellä alaspäin imevät liesitason ja tuulettimen yhdistelmät yleistyvät nopeasti. Tällainen saareke-keittiö perustuotteilla maksaa noin 7 000 - 9 000 €.  

Hinta voi nousta jopa 20 000 euroon saakka, mutta tällöin hintaan sisältyvät kivitasot, lisätarvikkeilla varustetut laatikostot, huulletut altaat ja integroidut, kaappien sisälle upotettavat liesituulettimet, ulosvedettävällä apteekkarimekanismilla varustetut komeroseinän kaapit sekä puuviiluilla viimeistellyt ovet ja sivut. 

 

Messukeittiö, jonka hinta ilman koneita noin 13 000 €.  

Keittiöremontti hintaesimerkkejä

5 000 euron L-keittiö voi koostua esimerkiksi seuraavasti:  

Edellä mainitut hinnat ovat kerätty 5 000 euron hintaluokkaan asettuvista tarjouksista. Hinnoista näemme, että suurin kustannus muodostuu rungoista, ovista ja tasoista. Maalatut MDF-ovet ovat edullisia ja helppohoitoisia. Laminaatti on edullinen ja kestävä tasomateriaali. Kivitasot voivat maksaa jopa kuusinkertaisesti laminaattiin verrattuna. 

Pohjahinnat eri keittiömalleissa: 

  • Tupla-I keittiö 3 500 - 4 300 €
  • L- mallinen keittiö 4 000 - 4 500 € 
  • U-mallinen keittiö 5 000 - 5 500 €
  • Komeroseinä+ saareke- keittiö 7 000 - 9 000 €.

Erikseen maksaviin lisätarvikkeisiin kannattaa varata 2 000 euroa. Tähän hintahaarukkaan mahtuvat vaikkapa musta allas, hana, valot, välitilalevyt ja lisätarvikkeita laatikostoihin. 

Lisäksi kustannuksia kertyy kodinkoneiden ja keittiöremontin asennuksesta. Tähän vaikuttavat monet yksittäiset asiat sekä remontin kokonaislaajuus. Kalusteiden asennushinnan asettuessa 1 500 - 2 000 € tienoille (asennus noin 3 päivässä), on tämä vielä varsin kohtuullista. Mahdollisia lisäkuluja voi tulla esimerkiksi putki- ja sähkötöistä, mahdollisen valvojan kustannuksesta, asbestitutkimuksista ja purkutöistä.  

Kodinkonebrändeinä Charmian valikoimista löytyvät esimerkiksi laadukkaat Siemens ja Electrolux. Toimittajasta ja malleista riippuen keittiön peruskodinkonepaketti (jääkaappi ja pakastin, uuni, liesitaso, astianpesukone, tuuletin ja mikro) maksaa noin 3 900 - 4 500 €.  

Charmian tuotteissa on jopa 25 vuoden takuu, ja tuotteet kuuluvat markkinoiden laajimpaan vakiomallistoon. Keittiö suunnitellaan aina mittatilaustyönä. 

Artikkelissa mainitut esimerkit ovat suuntaa antavia. Kun haluat tietää todelliset kustannukset, paikalliset myymälämme auttavat sinua mielellään ja laskemme teille yksilöllisen tarjouksen. 

Varaa aika nyt henkilökohtaiseen suunnittelutapaamiseen ottamalla yhteyttä lähimpään paikalliseen myymälään.

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.