Kaikki lähtee suunnittelijasta

20.02.2024

Jaa

Kun perhe Liedes alkoi suunnitella keittiön uudistamista, he tiesivät heti minne suunnata. Charmia valikoitui hyväksi todetun suunnittelijan kautta

“Charmian Janet Ojala on aiemminkin suunnitellut meille keittiön ja tuolloin myös kodinhoitohuoneen”, Mika Liedes kertoo. “Olimme todella tyytyväisiä suunnittelijan työhön. Eikä vain työhön, vaan kokonaisuuteen. Kaikki lähtee jo siitä, kuinka sinut otetaan vastaan, kun astut liikkeeseen.

Mikan mielestä Janetin kaltainen hyvä suunnittelija kuuntelee asiakasta. “Kuitenkin, jos asiakkaalla on hölmö idea, on tärkeää, että suunnittelija rohkeasti korjaa näkemystä. Tätä voi verrata vaikka punttisalitreeniin: jos olet ohjatussa treenissä ja teet liikkeen väärin, eikä ohjaaja korjaa sitä - eihän siinä ole mitään järkeä”, hän sanoo. “Täytyy uskaltaa olla asiakkaan kanssa tarvittaessa eri mieltä ja selittää, ettei tätä kannata toteuttaa, koska se vaikkapa maksaa liikaa tai ei sovi tähän kohteeseen.”

Tamminen nurkkaus tuo lisää säilytystilaa.

Mika myös arvostaa Janetin monipuolista kykyä nähdä asioita uusilla tavoilla. “Me miehet olemme putkiaivoja. Meiltä löytyy usein vain yksi ratkaisu”, hän nauraa. “Kun näen, että asunnon vesipiste on tässä, niin meikäläinen ajattelee, että sitten vesipisteen täytyy olla jatkossakin tässä. Suunnittelija, joka ymmärtää LVI:n ja rakentamisen päälle, osaa kuitenkin nähdä asiat toisin ja huomauttaa, että vesipisteen voi myös siirtää”, hän jatkaa huvittuneena.

Haasteista mahdollisuuksiksi

Keittiössä oli muutamia paikkoja, joiden toteutusta mietittiin tarkasti. Perhe halusi, että kaunis kivitaso olisi yhtenäinen. L-muotoiseen kulmaan ei toivottu tulevan saumaa, joten suunnittelija sai aiheesta pähkäiltävää. “Lopputulos on saumaton ja yhtenäinen”, toteaa Mika tyytyväisenä. Toinen suunnittelun kukkanen keittiössä on nurkkaus vesipisteen vasemmalla puolella. “Sekin tila haluttiin hyödyntää jotenkin. Lopulta siihen keksittiin luoda hyvännäköinen avohylly, joka on tavallaan piilossa.”

Kolmas vaatimus liittyi keittiön symmetriaan. “Vaimo halusi, että elementit ovat samankokoiset ja ilme yhtenäinen. Visuaalinen tasapaino saavutettiin sijoittamalla vetolaatikot kaapin sisäpuolelle, jolloin yksittäiset laatikot eivät näkyneet ulospäin, eivätkä näin rikkoneet keittiön linjaa”, Mika kertoo.

“Keittiöremontti on iisi remontti”

“Keittiöremontti on ihan iisi remontti, en pidä sitä tuskaisena ollenkaan”, Mika toteaa. “Asunto oli alkuperäisessä kunnossa ja se purettiin täysin. Tyyliin yksi kakkosnelonen jäi vanhaa”, hän kertoo projektista. Isosta remontista huolimatta kaikki kuitenkin sujui hyvin. “Charmialla oli hyvät kontaktit ja asentaja, joka hoiti kaiken. Hän ja Janet olivat aktiivisesti yhteydessä toisiinsa, joten työn rytmittyi hyvin ja asentaja pystyi tekemään jotain koko ajan.”

“Ja onhan se hyvännäköinen”, toteaa Mika tyytyväisenä keittiöstään. “Tykkään ihan älyttömästi saarekkeesta ja siihen integroidusta liesituulettimesta. Saarekkeessa on myös kaksi istumapaikkaa. Joku siinä aina istuu ja höpöttää, kun teen sapuskaa. Sellaiseksi se suunniteltiin - ja sellainen siitä myös tuli.”

Saumaton kivitaso on vaikuttava yksityiskohta.

Kohteen tiedot:

  • Ovet: Kensan valkoiset Aaria 9011 ja Josadoorin Fino tammi mikrolaminaatti ovet.
  • Tasot: Kvartsi Grey Wave.
  • Vetimet: Rice valkoinen
  • Allas: Stalan musta komposiittiallas CEG 50 BF.

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.