Charmia tuotteiden ja kalusteiden asennusohjeet

Charmia tuotteiden ja kalusteiden asennusohjeet

Siirry ohjepankkiin


Yleiset ohjeet


Wc-altaat

Wc-altaiden asennus- ja hoito-ohjeet

Tutustu wc-altaiden asennusohjeisiin sekä ennen asennusta huomioitaviin asioihin. Täältä löydät myös altaiden hoito-ohjeet, joiden avulla tuote pysyy tyylikkäänä vuosia.

 

Lataa tiedosto


Keittiön asennus


Mekanismit

Keittiömekanismien asennusohjeet

Tarvitsitpa apua sitten massiivipuutasojen tai erilaisten keittiömekanismien asentamiseen, yksinkertaiset ohjeet löydät tältä sivulta joko PDF-tiedostona tai erillisenä verkkosivulinkkinä. 

Apteekkari kasausohje

Apteekkari Jr kasausohje

LeMans kasausohje

KOME40E Apteekkari kasausohje

Tandem 50 kasausohje

Tandem 60 kasausohje 

M 150 2 hyllyä

Silitylautamekanismin asennusohje


Valaistus

Valaistuksen suunnittelu

Kodin hyvällä valaistuksella on erityisen tärkeä rooli. Laadukas valaistus on riittävä määrä hyvälaatuista valoa ja valaisimia. Valon tulee olla välkkymätön ja väriltään käyttötarkoitukseen sopivaa. Valolla voi sisustaa, korostaa, tunnelmoida sekä piilottaa ja korostaa varjojen avulla.

Valaistusta suunniteltaessa tulee ottaa huomioon valon käyttötarkoitus, riittävyys ja muunneltavuus. Valon määrään vaikuttaa valaisimien teho ja lukumäärä. Yleisin virhe on, että valoa käytetään liian vähän ja sitä ei suunnitella riittävän huolellisesti etukäteen. Muista myös miettiä johtojen ja virtalähteiden sijainti ja reitit kalusteissa.

Ohjeet keittiön valaistukseen


Dynamic Space

Dynamic Space -ohjeet

Hyvän keittiösuunnittelun perustana on tuntea keittiössä tapahtuvat toiminnot ja säilytystarpeet. Eri toimintoja helpottamaan on erilaisia kaappiratkaisuja. Esimerkiksi alakaapeissa kokonaan ulosliukuvat laatikot tuovat kaikki tavarat helposti esille otettaviksi. Paras hyöty laatikoista saavutetaan, kun laatikot sisustetaan käyttötarpeen mukaisilla lisätarvikkeilla.

Eri toimintojen mukaan sisustettujen kaappien sijoittelulla on suurta merkitystä siihen, miten työt sujuvat keittiössä. Alueiden sijoitteluun kannattaa kiinnittää huomiota. Blumin Dynamic Space – tilankäyttöjärjestelmä jakaa keittiön toiminnot viiteen vyöhykkeeseen; elintarvikkeiden varastointi, tavaroiden varastointi, puhdistus, työskentely ja ruuanlaitto.

Oikein suunnitelluilla kalusteilla ja niiden oikealla sijoittelulla pystyt hyödyntämään käytettävissä olevan tilan tehokkaasti ja työskentelysi keittiössä helpottuu.

Dynamic Space auttaa keskittymään tärkeisiin näkökulmiin keittiösuunnittelussa ja varustevalinnoissa:

 • tehokkaan ja riittävän varastointitilan suunnittelu
 • 5 keittiövyöhykkeen suunnittelu
 • hyllyjen käytön välttäminen alakaapeissa
 • kokonaan ulostulevien laatikostojen valinta

Dynamic Space ohjeet


Suunnittelu

Keittiön suunnittelu

Rakennatko uutta vai remontoitko vanhaa? Lue nämä vinkit, ennen kuin lähdet hankkimaan uusia keittiökalusteita.

Hyviä vinkkejä keittiön hankkijalle

 • Muistathan, että koko keittiökaluston uusiminen ei ole välttämätöntä, sillä Charmialta saat mittatilausovet myös vanhoihin kalusterunkoihin.
 • Mieti ennen kalusteiden valintaa, minkälaisen keittiön haluat.
 • Tehdäänkö keittiössäsi paljon ruokaa, toimiiko keittiösi myös seurustelutilana, onko perheessäsi pieniä lapsia. Moni arkinen asia vaikuttaa keittiön toimivuuteen ja viihtyisyyteen.
 • Mittaa keittiötila tarkasti ja tee alustava luonnos kokonaisuudesta.
 • Mieti nurkkatilojen käyttö; Esimerkiksi nurkkiin sijoitettuja laatikoita on vaikea avata.
 • Huomioi sisäänpäin aukeavien ikkunoiden paikat.
 • Tarkista pistorasioiden, vesipisteiden ja kodinkoneiden ym. paikat. Esimerkiksi nurkkaan sijoitettu kodinkone on käytännössä hankala.
 • Valitse kalusteet vasta, kun suunnitelma on tehty. Kertaa vielä kerran, mitä uudelta keittiöltä haluat.
 • Tutustu Charmian mittavaan lisävarustevalikoimaan. Pienillä yksityiskohdilla saat helposti keittiöstäsi entistä toimivamman.
 • Ota huomioon myös valaistus!
 • Charmian ammattilaiset ovat käytössäsi rakensitpa uutta tai remontoitpa vanhaa.

Hyviä tietää ovien materiaaleista

 • Melamiiniovi on hyvä perusovi kuiviin tiloihin. Useita eri malleja, edullinen.
 • Laminaattiovet kestävät hyvin kulutusta, kuumuutta, kosteutta ja kemikaaleja. Ne ovat lujia, iskunkestäviä eivätkä naarmuunnu helposti.
 • Viilutetuissa puuovissa kalustelevyn pintaan liimataan viilu. Tuloksena on kaunis ja tasainen puupinta.
 • Viilu/massiivipuuovet ovat kuin viiluovet, mutta ovien runko on massiivipuuta. Massiivipuuovet valmistetaan kokonaan puusta.
 • Massiivipuuovi on laadukas, kestävä ja kaunis. Materiaaleina ovat mänty, koivu, pyökki, tammi, saarni, leppä, pähkinä tai kirsikka.

MDF maalatut ovet

 • MDF-kalvo-ovet ovat kestäviä, sillä kalvot ovat mm. naarmuuntumis -ja lianestokäsitelty. Ovet ovat helppohoitoisia ja edullisia. Huom! Lieden viereen sijoitettavissa MDF-kalvo-ovissa on ehdottomasti käytettävä lämpölistoja!
 • MDF-ovia ei saa altistaa vedelle. MDF-ovi on herkkä kolhuille, erityisesti kulmissa ja reunaosissa.
 • Vedin- tai sarananreikiä tehdessä kiinnitä huomioita työalustan puhtauteen. Alustan roskat aiheuttavat helposti naarmuja oveen pintaan. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava lakattujen ovien käsittelyssä.
 • Vähäisia kulumisesta tai kolhuista aiheutuneita maalivirheitä on mahdollista korjata paikkamaalilla.
 • Maalipinnan rikkoutuessa levyyn asti ovi on erittäin altis kosteudelle.
 • Maalatuille oville käyvät samat puhdistusohjeet kuin kalvo-oville.

Hyvä tietää pöytätasojen materiaaleista

Pöytätasoja on erilaisia, samoin keittiöitä. Kun valitset työtasoa, mieti minkälaiseen käyttöön se tulee. Pitääkö tason kestää esimerkiksi kosteutta tai kuumuutta? Tarvitsetko kulutusta kestävän pöytälevyn vaikkapa leipomisalustaksi? Charmialla on mittava valikoima erilaisia tasoja.

 • Laminaattitasot: Suosittu ja helppohoitoinen perustyötaso keittiöön kuin keittiöön. Kosteutta kestävä pinta. Valitse mieleisesi monista vaihtoehdoista. Saatavana myös erilaisia reunalistoja.
 • Massiivipuutasot: Kestävä ja tyylikäs taso täyttä puuta. Aito puu on kaunis ja tuo lämpöä ja viihtyisyyttä. Valmiiksi öljyttyä massiivipuuta hoidetaan öljyämällä aika ajoin. Ajan myötä syntyneet elämisen jäljet on helppo poistaa tason pinnasta hiomalla.
 • Kivitasot: Kestää tasoista kulutusta parhaiten. Kovan pintansa ansiosta se on vuosienkin jälkeen kuin uusi. Suosittelemme kivitasoa erityisesti lieden ympärille, sillä se kestää hyvin kuumuutta. Kauniit luonnonkivipinnat tuovat tyylikkyyttä keittiöösi.

 

Keittiön asennusohje

Kaappien kasausohje

Kaappien rakennekuva

Kaappien mitoituskuva

Kaikkien kaappien mitoituskuva


Se palveleva keittiömyymälä

Asiakkaistamme 95% suosittelee*

Asiakkaamme rakastavat Charmia-keittiöitä, 95% asiakkaistamme suosittelee meitä
(* Trustmary-asiakastyytyväisyystutkimus kevät 2023)

Mittatilaustyönä kotiisi

Löydät varmasti kotiisi sopivan keittiön markkinoiden laajimmasta mallistosta. Keittiö suunnitellaan aina mittatilaustyönä kotiisi toimivaksi ja haluamallasi designilla.

Valitse haluamasi hintaluokka

Paikalliset varastot, suorat hankintakanavat ja isot ostoerät karsivat ylimääräiset kulut keittiön hinnasta. Valitse budjettiisi sopiva ratkaisu. 

Jopa 25 vuoden takuu

Tuotteillamme on jopa 25 vuoden takuu. Rungot, ovet ja tasot valmistetaan omassa ja suomalaisissa tehtaissa. Keittiöiden kotimaisuusaste on aina vähintään 80%.