Unelmien uudiskohde

05.03.2024

Jaa

Kun ikkunasta näkyy lampi ja havupuita, kutsuu se tuomaan samaa värimaailmaa myös sisälle. Oikeaa sävyä etsittiin hartaasti - viimein se löytyi Maru Hautalan Hirsikirjan kannesta. Siitä se ajatus sitten lähti…

Näkymän tuoman inspiraation lisäksi kodin lähtökohtana toimivat käytännöllisyys ja toimivuus. Tilojen tuli istua perheen tarpeisiin. Riina tilasi perheen uudiskohteeseen keittiön kalusteet Charmialta. “Olin kuullut heistä hyvää puskaradion kautta”, hän perustelee. Myymälässä Riinalla ja suunnittelija-Elisalla synkkasi hyvin, mikä sinetöi valinnan. “Sain Elisalta hyviä käytännön vinkkejä, kuten mihin kannattaa sijoittaa mikäkin laatikko. Kaikkia eri käytännön asioita ei itse välttämättä osaa ajatella, kun suunnitteluvaiheessa pyörii miljoona asiaa päässä.” Riina kokee suunnittelijasta olleen apua myös mitoituksiin liittyvissä asioissa. “Niitä kun voi olla vaikea pähkäillä käytännön kannalta. Oli kiva, kun saattoi luottaa ammattilaiseen.”

“Olemme miehen kanssa jälkikäteen todenneet keittiön olevan äärimmäisen käytännöllinen”, Riina kiittelee. Erityisesti etäisyydet on osattu ottaaa Charmian puolelta hyvin huomioon. “Saarekkeen ja päätyseinän välillä mahtuu puuhailemaan, vaikka tiskikone olisi auki. Tämä äkkiseltään ajateltuna pieni asia kuitenkin helpottaa lapsiperheen elämää, pienten juostessa keittiössä.”

Tasojen taikaa

“Halusin saarekkeeseen HI-MACS -tasomateriaalin. Kävi ilmi, että sitä saa Hämeenlinnan myymälästä, mutta Jyväskylästä ei. Lopulta Charmia laajensi valikoimaansa niin, että tasoa pystyy tilaamaan myös tänne”, Riina kertoo tyytyväisenä. “Sain toivomani tason, kiitos Charmian joustavuuden.”

Myös seinustan puolella sijaitseva terästaso on Riinan suosikki. “Olen suositellut sitä kaikille. Se on helppo pitää puhtaana, sille voi laskea kuumaa, eikä haittaa, jos vedet jäävät seisomaan. Se on yksinkertaisesti käytännöllinen ja kivan näköinen.”

Riina on todella tyytyväinen koko prosessiin Charmian kanssa. “Taloon tulevat kalusteet ja niiden rakentaminen oli loppujen lopuksi yksi pienimmistä huolista koko raksalla. Minun ei tarvinnut varmistaa, tapahtuvatko asiat. Saatoin luottaa siihen, että se mikä oli tilattu, se tuli. Myös se, että Charmialta tuli ihminen vielä tarkistusmittaamaan oli huikeaa”, Riina kiittelee. “Pystyin luottamaan, että Elisa hoitaa ja homma menee oikein. Kaikki oli tosi jouhevaa ja mutkatonta.”

“Kyllähän se ilahduttaa, kun näkee joka päivän kauniin keittiön. Tulee heti kotoisa olo”, Riina sanoo. “En tekisi valitsisi toisin. Lopputulos on tosi kiva.”

Charmia toimitti Riinan kotiin keittiön lisäksi myös kalusteet kahteen vessaan, eteiseen sekä kodinhoitohuoneeseen. Katso alta kuvakollaasi!

Kohteen tiedot:

Keittiö:

 • HI-MACS -taso: Terrazzo Classico
 • Saarekkeen sävy Kensa Aaria vakiosävy Ajopuu V484
 • Terästaso: Stala sileä terästaso 20mm, 8mm vahvuinen välitilä
 • Taustaseinän tumman vihreät ovet Kensa Aaria omasävy M446 + mattalakkaus värin päälle.
 • Vedin Wire 128mm kromi

Yläkerran WC:

 • Daalia tammi 021 valkaistu 1%
 • Päätylevy Harsokukka tammi 021 valkaistu 1%
 • Taso Ecolam 4771 TS 20mm puhdasvalkea matta

Eteinen:

 • Kensa Aaria vakiosävy Ajopuu V484

Kodinhoitohuone:

 • Kensa Aaria vakiosävy Mulperi H484
 • Retro Kromi 96mm vedin
 • Taso 4771TS 20mm puhdasvalkea matta
 • Stala cs-50 rst allas

Alakerran WC:

 • Kensa Aaria vakiosävy H484
 • Camon nuppi matta musta 26mm

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.