Keittiön työtason materiaalit: mitä huomioida keittiön työtasoa valittaessa?

Jaa

 

Harvaa paikkaa käytetään yhtä uutterasti kodeissa kuin keittiön työtasoa, sen on kestettävä kulutusta ja aikaa. Siksi sen valintaan tulisikin kiinnittää erityistä huomiota ja pitää mielessä ulkonäköön liittyvien seikkojen lisäksi myös käytännöllisyys ja omat tarpeet.

Suunniteltaessa uutta keittiötä tai laitettaessa vanhaa entistä ehompaan kuntoon on hyvä pohtia hetki, mitä keittiönsä työtasolta haluaa. Onko sinulle tärkeää, että tason tulee kestää kosteutta ja kuumuutta vai oletko innokas leipomaan, jolloin työskentelyalustan on oltava hyvin kulutusta kestävä ja hygieniaa silmälläpitäen tiivis? Vastaukset ohjaavat sinua tekemään oikean valinnan lukuisten vaihtoehtojen joukosta.

Toki ulkonäölläkin on merkitystä. Vaihtoehtoja on tarjolla estetiikan suhteen todella reilusti. Kun löydät sellaisen tason, joka sopii sinun tavallesi touhuta keittiössä ja se myös näyttää hyvältä, olet päässyt jo todella pitkälle valintojesi suhteen.

Erilaisia keittiötasoja monenlaisin ominaisuuksin

Kalustetukun valikoimissa on koko joukko erilaisia materiaaliratkaisuja keittiön työtasoiksi. Valinnanvara takaa sen, että vaihtoehtojen joukosta löytyy varmasti se omaan makuun, budjettiin ja käyttötarkoitukseen sopivin ratkaisu.

Laminaattitasot: suosittuja, pinnaltaan kosteutta kestäviä ja helppohoitoisia tasoja, jotka sopivat hienosti useimpiin keittiöihin. Laajasta valikoimasta on helppo valita mieluinen vaihtoehto, sillä värejä ja kuvioita on yllin kyllin. Tarjolla on myös erilaisia reunalistoja, joilla voi vaikuttaa kokonaisuuden ilmeeseen.

Massiivipuutasot: kestävät käytössä, tuntuvat miellyttävältä ja näyttävät tyylikkäiltä. Tasot ovat täyttä puuta ja ne lisäävät keittiöön viihtyisyyttä ja luonnonmukaisuutta. Tasoja tulee öljytä niiden ominaisuuksien ja kiillon säilyttämiseksi ja Kalustetukun tasot ovatkin toimitettaessa jo valmiiksi öljyttyjä. Naarmut ja muut pikku kolhut saa lähtemään helposti tasoista hiomalla.

Kivitasot: parhaiten käyttöä kestäviä, helppohoitoisia ja kauniita. Tyylikkäät kivitasot ovat hyvä ratkaisu etenkin lieden lähettyville kuumansietokykynsä ja muiden lieden läheisyydessä tarvittavien ominaisuuksiensa ansiosta.

Kvartsitasot: ominaisuuksiltaan periaatteessa samanlaisia kuin graniittitasot, joskin vähemmän huokoisia ja värisävyiltään tasaisempia. Tasot valmistetaan 93-prosenttisesti luonnonmateriaaleista, eli kvartista ja graniitista, ja niihin lisätään side- ja väriaineita haluttujen ominaisuuksien varmistamiseksi.

RST-tasot: ruostumattomasta teräksestä valmistettuja, helposti hygieenisinä pidettäviä ja erittäin kestäviä. RST-tasot sopivat kovempaankin käyttöön ja ne istuvat erinomaisesti yhteen muiden keittiöstä löytyvien työtasomateriaalien kanssa. Reunaprofiili voi olla täysin suora tai sitten perinteisempi korotettu. Tasopaksuuksia ja syvyysvaihtoehtoja on useita, mikä tekee RST-tason sovittamisen helpoksi niin pöytälevyyn kuin osaksi muita keittiökalusteita.

StalaTex: hyvin kestäviä, helposti puhdistettavia, kuvioituja terästasoja. Tunnetun muotoilija Harri Koskisen suunnittelema pinta on uutuustuote, jossa ruostumattoman teräksen ominaisuudet yhdistyvät viehättäviin, lämminhenkisiin yksityiskohtiin. StalaTex sopii käytettäväksi tasopintojen lisäksi myös tiskipöydissä ja välitilalevyissä. Tasot valmistetaan ympäristöystävällisellä laserteknologialla ja niiden kuvioinneissa näyttäytyvät Koskisen innoituksena toimineet kauniit luontoteemat.

Jokainen keittiö on oma yksilönsä

Keittiön tasoja valittaessa kannattaa pitää mielessä myös asuntokokonaisuus, eli miten keittiö istuu osaksi muuta kotia. Tilojen tulee olla yhtenäisiä, joten keittiön tasomateriaalienkin tulee toimia osana muuta kodin sisustusta.

Sisustustrendit vaikuttavat keittiöiden tasojen valitsemiseen. Nyt nousussa ovat ohuet materiaalit, kuten esimerkiksi 12 mm paksuiset kvartsitasot. Ohuuden vaikutelmaan voi vaikuttaa itse tason paksuuden lisäksi myös asennustavalla, jolloin voidaan parhaimmillaan luoda kokemus siitä kuin taso miltei leijailisi kalusteiden yllä.

Vaaleat värit ja marmorikuviot ovat olleet pitkään suosiossa, mutta myös luonnollisuutta ja rouheutta arvostetaan. Tummat keittiöt ja mustan käyttäminen värimaailmassa ovat tehneet vahvaa tulemista, ja usein tummanpuhuvaa kokonaisuutta kevennetään esimerkiksi vaaleita puumateriaaleja hyödyntäen.

Kotimaisuus saa näkyä keittiövalinnoissa ja sitä suomalaiset myös arvostavat. Kalustetukku käyttää kalusteittensa ja tasojensa toimittajina kotimaisia, hyviksi havaittuja yrityksiä, joiden tuotteet vastaavat keittiötä remontoivien tai uuden keittiön rakentajien toiveita ja odotuksia.

Kaikki tasomme löydät täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.