Tuotekohtaiset ohjeet


Komerot


Ovet

Ovien hoito-ohjeet


Evermite

Evermite hoito-ohjeet

Uusi pinnoite joka nostaa valumarmorialtaan aivan uudelle laatutasolle.

Evermite-allas on tehty päivittäiseen kovaan käyttöön. Evermite-pinnoite suojaa allasta erittäin tehokkaasti tahriintumiselta, naarmuuntumiselta sekä kemikaalien ja kuumuuden aiheuttamilta värjäytymiltä. Evermite-altaan puhdistaminen on helppoa sillä se kestää erinomaisesti hankausta ja hylkii likaa. Evermiten ominaisuudet on vahvistettu ja sertifioitu riippumattomien testauslaboratorioiden kokeissa.

Evermite-altaan ominaisuudet verrattuna tavalliseen valumarmorialtaaseen:

  • 40% parempi hankauskestävyys
  • 20% parempi naarmutuskestävyys
  • 50% pidempään säilyvä kiilto
  • ylivoimainen takuu (10v)

Evermite-allas myös säilyttää alkuperäiset ominaisuutensa ja kiiltonsa pitkään.

Evermite-ohjeet


Puuovet

Ohjeet puuoviin

Puumateriaali, joko massiivi tai viilu, on luonnonmateriaali, joka tulee kotimaisesta tai ulkomaisesta puulaadusta. Riippumatta siitä, missä puu on kasvanut, on niiden rakenteessa muutamia yhteisiä ominaisuuksia.

Jokaisena puun kasvuvuotena muodostuu vuosirengas. Yksi vuosirengas muodostuu vaaleammasta kevätpuusta ja tummemmasta kesäpuusta. Puun soluissa, jotka ovat puun rakennustiiliä, kevätpuun solut ovat ohutseinämäisiä ja suuria tilavuudeltaan, kun taas kesäpuun solut ovat paksuseinämäisiä ja tilavuus on pieni. Siksi kesäpuu on kovempaa ja tiiviimpää materiaalia kuin kevätpuu. Tämä perusasia on hyvä muistaa, koska sillä on suuri merkitys lopputulokseen. Petsauksessa pehmeämpi kevätpuu imee enemmän petsiä, varsinkin jos käytetään vesiohenteisia pintakäsittelyaineita.

Tietyt havupuut, nk. pihkaiset puulajit, ovat hartsipitoisia, kun taas lehtipuiden solukko on suurta ja huokoista. Näin erilaiset ominaisuudet asettavat aivan erilaiset edellytykset ja ongelmat niin puuntyöstölle kuin sen pintakäsittelyllekin.

Suurihuokoiset lehtipuulajikkeet, kuten saarni, mahonki ja coto muodostavat kauniin alustan erilaisille pintakäsittelyille, kuten ’rustik’ petsaukselle. Mutta aiheuttavat helposti myös ongelmia – mm. kuplamuodostusta, joka on tunnettu ilmiö pintakäsittelyssä. Tämän tyyppiset puulajit ovat vaikeasti kostutettavia vesiohenteisilla tuotteilla ja pölynpoisto huokosista on vaikeaa.

Viilu asettaa tiettyjä vaatimuksia pintakäsittelyssä. Viilut valmistetaan leikkaamalla tai sorvaamalla ja ne ovat tavallisesti 0,5 – 0,8 mm paksuja. Ohuisiin viiluihin tulee helposti repeämiä jo valmistusvaiheessa. Repeämät voivat myöhemmin näkyä halkeamina sekä viilussa että lakkakalvossa.

Ohjeet puuoviin


Massiivipuutasot

Kestävä ja tyylikäs taso täyttä puuta. Aito puu on kaunis ja tuo lämpöä ja viihtyisyyttä. Valmiiksi öljyttyä massiivipuuta hoidetaan öljyämällä aika ajoin. Ajan myötä syntyneet elämisen jäljet on helppo poistaa tason pinnasta hiomalla.

Hoito-ohje massiivitasot

Asennusohje massiivitasot


Uunikomeroiden mitta- ja kasauskuvat


Rungot

Kalusteiden runkojen asennus ja hoito-ohjeet


Jätteiden lajitteluopas


Maalatut ovet

Ohjeet maalattuihin oviin

Kalusteovi saa pintakäsittelylinjalla moninkertaisen käsittelyn. Aluksi oven pinta hiotaan ja siitä poistetaan pölyt. Tämän jälkeen ovi ruiskumaalataan ja kuivataan. Kalusteovi kiertää maalauslinjan läpi vähintään viisi kertaa.

Taustapuolella on yksi pohjamaali – ja pintamaalikerros. Etupuolella on vähintään kaksi pohjamaalikerrosta ja yksi pintamaali mallista riippuen.

Maalatun kalusteoven värivalikoima on kattava. Ovet on myös mahdollista pintakäsitellä millä tahansa haluamallasi värisävyllä. Tietyissä ovimalleissa täysmattasävyt on saatavissa sileisiin oviin. Suurin osa maalatuista ovimalleista on mahdollista saada sekä mattana että kiiltävänä – myös mittatilausovina.

Ohjeet maalattuihin oviin


Kivitasot


Kestää tasoista kulutusta parhaiten. Kovan pintansa ansiosta se on vuosienkin jälkeen kuin uusi. Suosittelemme kivitasoa erityisesti lieden ympärille, sillä se kestää hyvin kuumuutta. Kauniit luonnonkivipinnat tuovat tyylikkyyttä keittiöösi.

Varastoaltaat

Altaiden hoito-ohjeet

10 vuoden takuu, ruostumattomasta teräksestä, 18/10 RODI-keittiöaltailla on hygienian ja kestävyyden takuu.

Paremman pinnan kestämisen kannalta:

  • Pese pinnat saippualla ja vedellä, huuhtele ja kuivaa
  • Älä käytä hankausaineita
  • Älä jätä ruosteisia esineitä keittiöaltaalle
  • Plut, sitruunahappo, suolahappo, desinfioivat saippuat, maitohappo, kahvi, hedelmämehut, viinit ja maito ovat aineita, jotka voivat ruostuttaa allasta

Erikoisvaroitus: Varo teräviä metallireunoja, kun asennat altaan!

RST-tasojen hoitoohjeet


RST-tasot

RST-tasojen hoitoohjeet


Aluco-sisustuslevy

Aluco-sisustuslevyn ohjeet

Aluco-sisustuslevy on vahva, kestävä ja moniin eri käyttökohteisiin soveltuva tuote. Levyä voidaan käyttää esimerkiksi keittiökaapistoiden välitiloissa, liukuovissa, sisäverhouksissa, mainos- ja opastekylteissä. Aluco-sisustuslevy on hyvin iskua- sekä taivutusta kestävä. Keveytensä vuoksi levy on helposti käsiteltävä, painoa vain 5,5 kg/m2.

Käyttökohteita: Keittiökaapistoiden välitilat, seinäpinnat, katot ym. sisäverhoukset

Aluco-sisustuslevyn ohjeet


Kalvo-ovet

Ohjeet kalvo-oviin

Kalvopinnoitettu kalusteovi on varma valinta kotiisi. Kalvo-oven ominaisuudet ovat erittäin kilpailukykyiset. Kalvo-ovi on kestävä, helppohoitoinen ja näyttävä ratkaisu.

Markkinoiden parhaat raakaaineet ja valmistustapa varmistavat muun muassa sen, että ovi kestää hyvin kolhuja ja kalvo pysyy kiinni. Kalvovaihtoehdoissa on UV-suoja ja naarmuuntumisenestosuoja. Kiiltävissä kalvo-ovissa on lisäksi suojakalvo, joka poistetaan asennuksen jälkeen. Kalvo-ovi on mainio vaihtoehto kovempaankin käyttöön kulutuskestävyytensä ansiosta.

Myös kosteisiin tiloihin suosittelemme käytettäväksi kalvopinnoitettua kalusteovea. Kalvo-oven värimaailma on laaja. Kalvopinnan voit valita yli kolmestakymmenestä eri kuosista. Kalvopinnoissa on sekä matta- että kiiltäviä vaihtoehtoja.

Ohjeet kalvo-oviin


Laminaattitasot

Laminaattitason hoito- ja asennusohjeet

Suosittu ja helppohoitoinen perustyötaso keittiöön kuin keittiöön. Kosteutta kestävä pinta. Valitse mieleisesi monista vaihtoehdoista. Saatavana myös erilaisia reunalistoja.

Laminaattitason hoito- ja asennusohjeet


Mekanismien asennusohjeet


Se palveleva keittiömyymälä

Asiakkaistamme 95% suosittelee*

Asiakkaamme rakastavat Charmia-keittiöitä, 95% asiakkaistamme suosittelee meitä
(* Trustmary-asiakastyytyväisyystutkimus kevät 2023)

Mittatilaustyönä kotiisi

Löydät varmasti kotiisi sopivan keittiön markkinoiden laajimmasta mallistosta. Keittiö suunnitellaan aina mittatilaustyönä kotiisi toimivaksi ja haluamallasi designilla.

Valitse haluamasi hintaluokka

Paikalliset varastot, suorat hankintakanavat ja isot ostoerät karsivat ylimääräiset kulut keittiön hinnasta. Valitse budjettiisi sopiva ratkaisu. 

Jopa 25 vuoden takuu

Tuotteillamme on jopa 25 vuoden takuu. Rungot, ovet ja tasot valmistetaan omassa ja suomalaisissa tehtaissa. Keittiöiden kotimaisuusaste on aina vähintään 80%.