Keittiötrendit 2023 – 6 trendiä, jotka valloittavat keittiössä!

20.01.2023

Jaa

Oletko kiinnostunut uusimmista keittiötrendeistä? Katso vuoden 2024 keittiötrendit

Mitkä ovat vuoden 2023 uudet keittiötrendit? Jatkavatko samat trendit voittokulkuaan vuodesta toiseen vai nähdäänkö vuonna 2023 jotain aivan uutta? Mitä värejä ja materiaaleja keittiöissä nähdään?

Listasimme kiinnostavimmat keittiötrendit, joita tullaan näkemään varmasti tulevissa keittiöissä. Löydä inspiraatiota oman keittiösi suunnitteluun ja katso ihanat kuvat asiakkaidemme keittiöistä. Nämä trendit nousevat esiin!

Skandinaavinen keittiö on luonnonläheinen

Skadinaavinen keittiö on selkeälinjainen ja ajaton. Toiminnallisuus on tärkeässä roolissa ja minimalistista ulkomuotoa tukevat toimivat mekanismit. Skandinaavinen keittiö on usein väritykseltään hillitty ja vaalea, mutta tyyliä voi helposti maustaa tuomalla tilaan erilaisia materiaaleja ja ilahduttaa tunnelmaa sisustuksen väripilkuilla. Mustalla luodaan tyylikkäitä kontrasteja.

Vähäeleisessä skandinaavisessa keittiössä nousee esiin luonnonläheisyys, joka on ollut jo pitkään kasvava trendi keittiötoteutuksissa. Luonnonläheisyys näkyy hillityissä ja maanläheisissä sävyissä sekä kasvavassa puumateriaalin käytössä.

Yhä useampi haluaa keittiöönsä puuta sekä kiveä ja erilaisten puumateriaalien yhdistäminen luo keittiöön kauniita kontrasteja sekä mielenkiintoisia tekstuureja.

Japandi saapuu keittiöön

Japandi-trendi saattaa olla monelle uusi ja vielä tuntematon termi, mutta se on tehnyt tuloaan suomalaiseen sisustukseen jo pidemmän aikaa. Nyt sen valloittaa myös keittiössä!

Japandi on nimensä mukaisesti japanilaisesta estetiikasta sekä skandinaavisesta tyylistä kumpuava sisustustyyli. Sillä on paljon yhteneväisyyksiä skandinaavisen tyylisuuntauksen kanssa, mutta samalla siihen yhdistyy perinteiset japanilaisen sisutuksen elementit. Japandi-tyyliin kuuluu minimalismi, luonnonläheisyys ja harmonia.

Japandi kunnioittaa luonnollisuutta ja käsityötä. Tämä näkyy sisustuksessa erilaisina luonnonmateriaaleina ja niiden harmonisina kokonaisuuksina.

Katso 4 upeaa Charmia-kohdetta!

Pyöreät muodot tuovat pehmeyttä keittiöön

Pyöreät ja pehmeät muodot ovat olleet trendikkäitä sisustuksessa jo pitkään erilaisten sisustusesineiden muodossa, mutta nyt pyöreys on löytänyt tiensä myös keittiöön. Tämä näkyy esimerkiksi tasojen valinnassa.

Saarekkeiden ja nimekkeiden päädyt ovat entistä useammin pyöreitä. Myös kaapistojen kulmien pyöristäminen näkyy monissa uusissa keittiöissä. Pyöreät ja aaltoilevat muodot tuovat tyyliin persoonallisuutta ja orgaanista tunnelmaa.

Pyöreät muodot sopivat erityisen hyvin pieniin tiloihin ja ne vähentävät terävien kulmien aiheuttamia vahinkoja. Keittiössä myös pyöreä pöytä edistää avointa ilmapiiriä ja ystävällistä kommunikointia.

Mitä unelmiesi keittiö maksaa?

Saiko trendit sinut unelmoimaa, mutta keittiöremontin hinta mietityttää. Nyt saat selkeitä arvioita, mitä erilaiset keittiömallit maksavat. Arvioimme blogissamme keittiöremontin tyypillisiä kokonaishintoja ja hintaan vaikuttavia asioita. 

Keittiön hintaesimerkit

Rohkeat värit tekevät keittiöstä persoonallisen

Skandinaavisen ja minimalistisen ilmeen rinnalle on noussut myös persoonallinen tyyli, jossa keittiöön tuodaan rohkeasti räikeämpiä sävyjä ja kuoseja. Esimerkiksi kirjava tapetti nähdään yhä useammassa keittiössä.

Katso kuvat persoonallisesta rintamamiestalon keittiöstä!

Myös monet menneiltä vuosikymmeniltä inspiraationsa saaneet värit tekevät paluun keittiöön. Värejä voidaan hyödyntää esimerkiksi välitiloissa, keittiön kaapinovissa tai yksittäisen tehosteseinän sävyssä.

Katso upea retrokeittiö!

Musta keittiö on suositumpi kuin koskaan

Nyt jos koskaan on valkoisen keittiön valtakausi päättymässä ja mustat keittiöt ovat entistä suositumpia. Monet ajattelevat musta keittiön olevan pimeä ja ahdas, mutta tämä trendi on todistanut oletukset vääräksi, sillä yhä useampi rakastuu mustiin kaapinoviin ja tasoihin.

Mustat keittiöt ovat useasti tyyliltään suoraviivaisia sekä selkeitä. Tämä antaa tilan tuntua tummaan tilaan. Mustaa kokonaisuutta voidaan vielä korostaa metallin tai tumman marmorin sävyillä. Näitä nostetaan esille yksityiskohdissa kuten vetimissä, hanoissa sekä tasomateriaaleissa.

Katso kuvat tyylikkäästä mustasta keittiöstä!

Aamiaiskaappi on trendi joka säilyy

Aamiaiskaappi on ollut erittäin suosittu ratkaisu monien keittiöissä viimevuosina, eikä tälle trendille näy loppua vieläkään. Jotta trendikäs minimalismi saadaan toteutettua, piilotetaan päivittäiset keittiön tarvikkeet näkyvistä ja näin kokonaisuus pysyy siistinä.


Myös avoin aamiaiskaappi on noussut vaihtoehdoksi. Tällöin käytännöllisyys on keittiön haltijan ensisijainen tavoite. Avoin aamiaiskaappi halutaan myös silloin kun kauniit astiat ja tyylitellyt kodinkoneet ovat osa keittiön sisustusta.

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Charmia Rahoituksella kaikki kodin unelmat todeksi

Tee nyt rahoitushakemus vaivattomasti ennakkoon verkossa tai myymälässämme yhdessä myyjän kanssa. Rahoituspäätös syntyy nopeasti eikä vaadi pankissa käyntiä. Rahoitushakemus ei vaadi käsirahaa eikä vakuuksia etkä saa uutta luottokorttia. Voit maksaa rahoituksen kokonaan pois milloin vain. Charmia Rahoituksen myöntää OP Yrityspankki Oyj

Keittiöremontin rahoitus

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.