Vähäeleinen tyylikkyys hurmaa Kenigin perheen tummanpuhuvassa keittiössä

02.09.2020

Jaa

Kenigin nelihenkinen perhe toteutti Hämeenlinnassa sijaitsevaan uudiskohteeseen upean mustan Charmia-keittiön. Keittiön lisäksi kodin kylpyhuone- sekä kodinhoitohuonekalusteet ovat Charmian (ent. Kalustetukku) toteuttamia.

Unelmien keittiötä suunniteltiin jo kodin rakennusvaiheessa, jolloin kodin urakoitsija oli vinkannut Charmian olevan hyvä kumppani alkuvaiheen suunnitteluun.

– Satuin tietämään entuudestaan Hämeenlinnan Charmiasta Petri Jokisen, jonka kanssa lähdimme sitten laatimaan budjettia ja suunnittelemaan keittiötä. Ennen rakentamisen aloitusta saimme enemmän ymmärrystä siihen paljonko meidän pitää rahallisesti satsata, jotta saamme unelmiemme keittiön, kertoo Kasper Kenig.

Uudiskohteen keittiö on kuin palapeli

Uudiskohteissa keittiön malli on usein hyvin selkeä ja valmis toteutettavaksi sellaisenaan. Aina kuitenkin keittiötä voi muokata omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

– Meillä oli aika hyvä visio keittiöstä ja ylipäätään koko kodin suunnittelusta. Keittiössä oli oikeastaan se hankaluus, että saisimme sommiteltua niin sanotusti legopalikat oikeille paikoilleen, ja siihen tarvitsimme keittiösuunnittelun ammattilaista avuksi. 

– Oma ymmärrys ei riitä siihen, mitä kannattaa keittiössä sijoittaa mihinkin kohtaan. Saimme lisäksi Petriltä tietoa siitä, minkälaisia uusia ratkaisuja on tarjolla, jotka voisivat helpottaa meidän arkea, pohtii Kasper keittiön suunnitteluvaiheita.

Varsinkin aamiaiskaappi on Kasperin mukaan saanut perheeltä hurjasti kiitosta. Perhe tarttui kiinnostuneena keittiön suunnittelussa auttaneen Petrin ideaan aamiaiskaapista.

– Aamiaiskaappi oli hyvä esimerkki sellaisesta keittiön osa-alueesta, jota emme olleet itse ajatelleet. Petri heitteli out-of-the-box ideoita, ja siitä aamiaiskaapin idea lähti! Se on nyt ollut kovimmassa käytössä ja on todella tarpeellinen meidän perheelle, iloitsee Kasper.

Tummanpuhuva väritys ei ollut itsestäänselvyys

Kasperin mukaan musta keittiö oli ollut haaveena, mutta perhe mietti riittääkö kantti mustan keittiön toteutukseen. Alkuperäisissä suunnitelmissa keittiön väritys oli pitkään valkoinen.

– Mieli muuttui sitten jossakin kohtaa suunnittelua. Taitaa siitäkin kunnia kuulua suunnittelijalle Petrille, kun hän jaksoi pyöritellä suunnitelmia ja kuunnella meidän vaihtuvia muutostoiveita. 

– Kun tuli päätösten aika niin todettiin yhdessä vaimon kanssa, että tehdään nyt just niin kuin olemme halunneet eikä tingitä siitä, Kasper muistelee värivalinnan vaikeutta.

Tumma kokonaisuus yhdistettynä puutasoihin on yhdistelmä, joka toimii vuosien vaihtuessa. Musta allas ja hana korostavat entisestään keittiön eleetöntä kauneutta.

 

“Keittiö toimii erinomaisesti!”

Perhe muutti uuteen kotiinsa keväällä 2020, ja ovat ehtineet kesän aikana tulla tutuiksi keittiön kanssa. Kasperin mukaan jälkikäteen ajateltuna perheelle ei ole tullut mieleen mitään mitä olisi voinut tehdä toisin. 

– Korkeat kaapit ja iso saareke takaavat sen, että nyt meillä on ainakin paljon säilytystilaa. Ei pyöri purkit ja purnukat koko ajan pöydillä. Olemme kaikin puolin tyytyväisiä, kun keittiö toimii erinomaisesti, kommentoi Kasper.

Mittatilausratkaisuja voidaan toteuttaa uudiskohteiden keittiöihin, kuten tähän keittiöön toteutettu runsas ja käytännöllinen aamiaiskaappi. Lisäksi korkeat kaapit sekä saareke tuovat keittiöön hurjasti lisää säilytystilaa keittiön molemmin puolin. Keittiön tila saadaan näin tehokkaasti käytettyä.

 

Keittiössä käytetyt materiaalit

Kaapinovet: Fino Feel musta, matta. Tutustu mallistoon >>

Tasomateriaali: 4076EM Tammi natur. Tutustu mallistoon >>

Keittiöallas: Combo CEG-50B. Tutustu mallistoon >>

 
 
Suunnitteluajan voit varata täältä
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.