Charmia on Kotikeittiömestarit -ohjelman yhteistyökumppani

Charmia on mukana uudessa Kotikeittiömestarit -ohjelmassa, jossa valmistetaan helppoa ja herkullista kotiruokaa ammattilaisten nikseillä. Ohjelman aikana kokoamme tälle sivulle jaksojen esitysten jälkeen kaikki ruokaohjeet kuvineen, sillä meillä on resepti keittiöösi!

Ohjelman seitsemännessä jaksossa, lauantaina 28.9.2024, huippukokit Teresa Välimäki ja Risto Mikkola tutustuvat Amerikan monipuoliseen ruokakulttuuriin. Jakson aikana valmistetaan kaksi herkullista kotiruoka-annosta, jotka tuovat amerikkalaisten makujen lämpöä ja runsautta keittiöösi. Kokeile reseptejä ja rikasta arkeasi uusilla makuelämyksillä!

 

Tutustu ohjelmayhteistyöhön

Risto Mikkolan dippiburgerit

4 annosta

Ruusukaalislaw

  • 1 pss/ 550 g Findus ruusukaalipakastetta
  • 1 dl majoneesia
  • 1 kpl punasipuli ohuina siivuina
  • 1 dl lipstikkaa suikaleina
  • 1 tl suolaa

Sitruunapikkelöityä fenkolia

  • 4 dl fenkolia ohuina viipaleina
  • 1 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tilli-maustekurkkumajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 0,5 kpl sitruunan mehu

Open Face Fish Brgr

  • 4 kpl/ 240 g Findus Fish & Crisp Fish Fillets
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 2 ruukkua tammenlehväsalaattia
  • 2 dl Tilli-maustekurkkumajoneesia
  • 2 dl sitruunapikkelöityä fenkolia

Tacoketsuppi burgerhampurilaisiin

  • 1prk / 230g Santa Maria TexMex Taco Sauce Medium salsakastike
  • 1,5 dl glukoosia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kpl limen mehu
  • 2 tl suolaa

Naudan burgerhampurilaiset

  • 4 kpl/ 160g Naudan burgerpihvi
  • 1 pss Santa Maria TexMex Taco Spice Mix mausteseos
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 8 siivua Tulip pekonia
  • 2 kpl sipulia hakkeena
  • 4 dl jääsalaattia suikaloituna

Tarjoiluun

  • 3 dl Santa Maria TexMex Dip Nacho Cheese Style juustokastiketta
  • 3 dl tacoketsuppia

 

 

Resepti

  1. Aloita valmistamalla ruusukaalislaw. Ryöppää ruusukaalipakaste 1 minuutin ajan ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. Siivilöi vesi pois ja leikkaa ruusukaalit neljään lohkoon. Sekoita ruusukaalislawn ainekset: ruusukaalilohkot, majoneesi, ohueksi leikattu punasipuli, suikaloitu lipstikka ja suola keskenään. Jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  2. Valmista seuraavaksi sitruunapikkelöity fenkoli. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja Santa Marian pöytäsuola tasaiseksi liemeksi. Yhdistä ohueksi viipaloitu fenkoli ja valmistamasi pikkeliliemi. Anna maustua 15 minuuttia.
  3. Valmista nyt tilli-maustekurkkumajoneesi. Sekoita tilli-maustekurkkumajoneesin raaka-aineet keskenään ja jätä maustumaan 15 minuutiksi.
  4. Valmista tacoketsuppi sekoittamalla tacoketsupin ainekset kulhossa ja sekoittamalla ainekset huolellisesti kiiltäväksi ketsupiksi sauvasekoittimella. Jätä maustumaan tarjoiluastiaan.
  5. Paista naudan burgerpihvit medium plus kypsyyteen. Mausta burgerpihvit Santa Maria pöytäsuolalla ja Santa Maria TexMex Taco Spice Mix mausteseoksella
  6. Ruskista pekonit kullanrapeaksi
  7. Paahda hampurilaissämpylät.
  8. Kokoa hampurilaissämpylöihin burgerpihvit, pekoni, sipulihake ja suikaloitu jääsalaatti.
  9. Leikkaa kootut burgerhampurilaiset puoliksi.
  10. Tarjoile burgerhampurilaiset Santa Maria TexMex Dip Nacho Cheese Style juustodipin ja valmistamasi tacoketsupin kanssa.
  11. Valmista vielä avonaiset kalahampurilaiset. Paista Tefal paistinpannulla Finduksen kalapihvit kypsiksi. Revi paistetut kalapihvit palasiksi ja mausta Santa Maria pöytäsuolalla.
  12. Kokoa kalaisat avohampurilaiset: avoimelle hampurilaissämpylälle kokoa revittyä kalapihviä, tammenlehväsalaattia, tilli-maustekurkkumajoneesia ja pikkelöityä fenkolia. Nauti!

Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

4 annosta

Nachopelti

  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia miniluumutomaatteja
  • 1 pss Santa Maria TexMex Nacho Chips maissilastuja
  • 0,5 prk Santa Maria TexMex Green Jalopeño-viipaleita
  • 1 prk Santa Maria kuivattuja kapriksia
  • 1 dl Santa Maria TexMex Chunky Salsa salsakastiketta
  • 1 pss/ 150 g cheddarjuustoraastetta
  • 1 pkt/ 245 g Findus Fish & Crips Nuggets kalanugetteja

Tonnikalaceviche

  • 2 prk/ 52 g Calvo tonnikalaa vedessä
  • 1 kpl vihreä chilipalko
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 1 kpl avokado kuutioina
  • 1 dl Santa Maria TexMex Chunky Salsa salsakastiketta
  • 3 rkl hienonnettua korianteria 3 rkl hienonnettua minttua
  • ½-1 kpl limen mehu
  • Ripaukset Santa Maria pöytäsuolaa ja Santa Maria mustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

  • Tuoretta korianteria ja minttua
  • Ranskankermaa
  • Santa Maria TexMex Chunky Salsa salsakastiketta

 

 

Resepti

  1. Hienonna punasipuli ja puolita minitomaatit.
  2. Levitä nachot leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai isoon laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle sipulikuutiot ja tomaatin puolikkaat. Lisää pellille myös jalapeñoviipaleet ja kaprikset. Lusikoi pinnalle sinne tänne Santa Maria TexMex Chunky Salsa salsakastiketta ja ripottele pinnalle cheddarjuustoraaste.
  3. Nostele pellille viimeisenä kalanugetit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 mins.
  4. Tee sillä välin tonnikalaceviche. Valuta tonnikala, laita se kulhoon ja riko rakenne haarukalla. Hienonna chilipalko ja valkosipulinkynsi ja lisää tonnikalan joukkoon. Lisää myös avokadokuutiot, Santa Marian TexMex Chunky Salsa, yrtit, limen mehu ja Santa Marian pöytäsuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  5. Ota nachopelti uunista ja lusikoi päälle tonnikalacevicheä. Tarjoa tuoreiden yrttien, ranskankerman ja ekstrasalsakastikkeen kera.

Ole oman elämäsi paras keittiömestari ja voita palkintoja!

Osallistu Charmian Kotikeittiömestarit-arvontaan Instagram-tilillämme. Kuusi henkilöä voittaa upean Kotikeittiömestarit -tuotepaketin: superlaadukkaan HeirolPro Steelsafe tarjoilupaistinpannun ja Kotikeittiömestareiden Charmia & Bora-essun!

Näin osallistut arvontaan:

  1. Seuraa Charmian Instagram-tiliä.
  2. Kommentoi arvontapostauksen kommenttikenttään, mitä Kotikeittiömestarit-ohjelmasta tuttua reseptiä kokeilit!
  3. Osallistua voit 14.10.2024 asti.

Tutustu arvonnan sääntöihin

Kotikeittiömestarit -ohjelman herkulliset reseptit keittiöösi

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV-Katsomossa lauantaina 17.8.2024 ja sisältää 8 jaksoa.

Kunkin jakson reseptit julkaistaan tällä sivulla jaksoa seuraavana maanantaina.