Mökkikeittiö oman maun mukaan

27.06.2019

Jaa

 

Kesä on täällä ja mökkikausi kuumimmillaan. Herkuttelu ja ruoanlaitto kuuluvat monien lempipuuhiin mökillä aikaa vietettäessä, joten ei ole ihme, että oman mökkikeittiön ilmeenkohennus tai perusteellinen remontti alkaa kiinnostaa. Aihe on erityisen ajankohtainen silloin, kun rakennetaan kokonaan uusi kesänviettopaikka.

 

Mihin sitä keittiötä käytetään?

Tärkeintä mökkikeittiön suunnittelussa on pitää mielessä käyttötarkoitus, kuten Kalustetukun ketjupäällikkö Sami Rintamaa toteaa: ”Kannattaa kysyä itseltään, halutaanko täysvarusteltu keittiö vai käytetäänkö tilaa lähinnä säilytystarpeisiin? Mitkä kaapit ja laatikostot ovat tarpeellisia? Kuuluuko varustukseen vain pieniä keittiötarvikkeita vai isompiakin kattiloita?”

Rakenteellisesti eniten suunnitteluun vaikuttaa, halutaanko olosuhteista kodinomaisen keittiön kaltaiset, eli tuleeko vesi sisälle mökkiin ja onko keittiössä sähköt. Myös sillä on merkitystä, käytetäänkö keittiötä ympäri vuoden vai piipahdetaanko paikalla ainoastaan kesäisin.

Kokonaisuus toimii, kun se on mietitty käyttötarpeiden ja säilytystilojen mukaan, kaappien ja laatikostojen kokoja myöden, jääkaappia unohtamatta. Myös ruoanlaittotavat ja -tottumukset tulisi ottaa huomioon.

Kannattaa myös miettiä, miten paljon keittiössä tehdään ruokaa. Onko tapana grillata tai savustaa ulkona ruoat ja tuleeko tällöin käytettyä uunia lainkaan sisällä? Suunnitelmia olisi hyvä käydä läpi asiantuntijan kanssa, jotta mökkiin tulisi valituiksi materiaaleja, jotka kestävät oman elämäntyylin.

 

Trendit näkyvät sisustuksessa

Mökkikeittiöiden sisustustrendit noudattelevat melko lailla kotien sisustamisen ja rakentamisen suuntauksia. Jo pitkään suuressa suosiossa olleet valkoiset kokonaisuudet ovat edelleen haluttuja, mutta rinnalle ovat nousseet muut vaihtoehdot.

Mattapintaiset värit ovat kirineet valkoisen rinnalle. Mustan ja harmaan sekoittaminen valkoisen värin kanssa on myös suosittua. Materiaaleista haluttuja ovat tällä hetkellä mikrolaminaattiovet, joihin on tehty satiininomainen mattapinta. Tämä trendi vaikuttaa myös seinämateriaalien valintoihin.

Mattapintaiset materiaalit viehättävät silmää, mutta niillä on myös käytännön hyötynsä. Niissä eivät näy sen paremmin lika, naarmut kuin sormenjäljetkään. Tämä on ilonaihe, kun pyritään pitämään paikat siistinä luonnon helmassa, keittiön pintoja helposti tahrivien mökkiaskareiden parissa puuhaillessa.

Rintamaan mukaan vallitsevat trendit ovat havaittavissa siinä, mitkä tuotteet ovat nousseet Kalustetukun suosituimmiksi.

”Kysyntää on valkoisille, satiinimattapintaisille oville, mutta mattamustat, eri harmaan ja murretun maanläheiset sävyt ovat nousseet valkoisen rinnalle.”

Kiinnostus kotimaisuutta kohtaan ilmenee useimmiten toiveina saada tilaan aitoja materiaaleja, kuten massiivipuisia ovia ja tasoja. Tällöin kaivataan yleensä luonnonläheisyyttä sekä materiaalien juurevaa tunnetta ja olemusta.

Kotimaisuuteen on panostettu Kalustetukussa, onhan kotimaisuusaste yli 70 %, minkä lisäksi käytössä ovat niin avainlippu kuin Design From Finland -merkit. Myös suunnittelu ja mallistojen luominen tapahtuu Suomessa.

 

Mökkikeittiöiden sisustaminen kasvattaa suosiotaan

Yhä useammat haluavat panostaa kunnolla mökkiensä keittiöihin. Uusien vapaa-ajan asuntojen keittiökokonaisuuksista halutaan hyvin toimivia ja samaan tapaan remontoinnit tehdään viimeisen päälle, suosien materiaalivalinnoissa pitkäikäisiä ratkaisuja.

Rintamaa arvioi, että kiinnostus sisustamiseen, remontoimiseen ja rakentamiseen onkin kasvanut viime aikoina melkoisesti.

”Aiheiden ympärille on luotu useita televisio-ohjelmia ja keskustelua käydään runsaasti sosiaalisessa mediassa ja blogeissa. Esilletulot, vinkit ja mediassa esiintyvät remontointikohteet näkyvät myös meillä Kalustetukussa kyselyjen ja kiinnostuksen määrissä.”

Mökkikeittiöllä on keskeinen rooli kesäpaikassa aikaa vietettäessä. Ei siis ole ihme, että siihen kiinnitetään huomiota aikaisempaakin enemmän. Tilan sisustaminen oman maun mukaiseksi luo puitteet nautinnollisen vapaa-ajan viettämiselle. Kun kokonaisuus on vielä suunniteltu niin, että se toimii käyttötarpeiden mukaan, täyttää mökkikeittiö varmasti ne toiveet, jotka sille on asetettu.

Tervetuloa myymälöihimme toteuttamaan omia mökkikeittiöunelmia!

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.