Hyvä tietää ovien materiaaleista

27.06.2019

Jaa

Melamiini on ovimateriaalina erittäin hyvä valinta kuiviin tiloihin. Malleja on useita erilaisia ja ne ovat valmistustapansa ansiosta myös hieman muita ovia edullisempia. Materiaaliominaisuuksiensa vuoksi melamiiniovia ei kuitenkaan kannata käyttää kaikissa kodin tiloissa.

Maalatut MDF-ovet puolestaan kestävät hyvin kosteutta. Lisäksi ne ovat tasalaatuisia ja lujapintaisia, joten ne soveltuvat paremmin hieman eri paikkoihin kuin melamiiniovet. MDF-ovet ovat kestäviä: kalvoille on tehty naarmuuntumista ja likaa estävät käsittelyt. Ovet ovat myös helppohoitoisia ja edullisia.

Laminaattiovet kestävät hyvin kulutusta, kuumuutta, kosteutta ja kemikaaleja. Ne ovat lujia ja iskunkestäviä eivätkä naarmuunnu helposti.

Viilutetuissa puuovissa kalustelevyn pintaan liimataan viilu, jonka tuloksena on tasainen puupinta. Viiluovien pinta on luonnollinen, kaunis ja kestävä, ja ulkoasusta tulee lämminhenkinen ja kodikas.

Massiivipuuovet puolestaan ovat kuin viiluovet, mutta ovien runko on massiivipuuta. Massiiviovet valmistetaan kokonaan puusta, joten ne ovat laadukkaita, kestäviä ja kauniita. Materiaaleina on käytetty muun muassa mäntyä, koivua, pyökkiä, tammea, saarnia, leppää sekä pähkinä- ja kirsikkapuuta.

Kaikki ovimallimme löydät täältä
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.