Valkoista, vaaleaa saarnipuuta, marmorijäljitelmää − kaunis kerrostalokeittiö kultaisella twistillä ja asennuspalvelulla

08.04.2021

Jaa

Miltä tuntuisi, jos pitkän etsinnän jälkeen poikkeat vielä yhteen keittiömyymälään, ja siellä odottaa juuri toivotut materiaali- ja värivaihtoehdot? Näin kävi kerrostalokotinsa keittiötä remontoiville Henrikssoneille, jotka piipahtivat Turun Charmiassa (ent. Kalustetukku). 

Vilma, Niko ja Iisa Henrikssonin kolmion keittiö oli jäänyt odottamaan parempaa remontointiajankohtaa. Pienestä ja pimeästä tilasta haluttiin avara, valoisa ja nykyaikainen. Toiveissa oli selkeä ja ajaton tyyli, joka sopii jo remontoituun muuhun asuntoon.

− Vanhat harmaat kaapinovet imivät itseensä kaiken valon ja keittiö tuntui tosi valottomalta. Asunto ei ole meidän lopullinen kotimme, joten halusimme kohtuuhintaisen mutta kivan päivittävän remontin, kertoo Vilma keittiöremontin lähtökohdista.

Mielikuva todeksi – ”keittiösuunnittelija sai heti kiinni ajatuksesta ja oli samalla viivalla”

Visuaalisuus oli Vilmalle ykkösjuttu ja erityisesti kauniit puuelementit. Hänellä oli tarkka mielikuva uudesta keittiöstä: valkoiset kaapit ja kaveriksi lämpöä tuovaa puuta. Yllättäen sopivan sävyistä ja Pinterestin inspiraatiokuvissa ihastuttanutta puuta ei löytynytkään helposti. Materiaalit olivat liian kellertäviä, ja välillä hinnat ylittivät budjetin.

− Niko tiesi Charmia-keittiöt ja ehdotti, että mennään käymään vielä siellä. Lähetin etukäteen kuvia keittiösuunnittelija Jenni Johanssonille, joka oli saanut heti kiinni mitä haetaan, kertaa Vilma.

Jenni oli kattanut suunnittelupöydän valkoisilla sekä vaaleilla saarniovilla, marmoria jäljittelevällä laminaattitasolla ja -välitilalevyllä. Selkeä ja simppeli suunnitelma sai ripauksen luksusta kultaisista vetimistä ja hanasta.

− Hän oli valinnut esille ihan oikeat värimaailmat ja materiaalit. Kun suunnittelija oli samalla aaltopituudella, se oli jotenkin niin helppoa, Vilma kuvailee hetkeä, kun kaikki osui kohdalleen.


Keittiösuunnittelija Jenni Johanssonin tekemä mallinnus uudesta keittiöstä.

Remontissa mentiin vahvasti visuaalisuus edellä, mutta myös toimivuus oli tärkeää. Keittiö on pohjaltaan tyypillinen 70-lukulainen: hormi on tilan kulmassa ja neliöitä ei ole paljoa. Henrikssonit halusivat ergonomisen, korkeammalle kaappiin sijoitetun uunin, jota voi käyttää seisaaltaan.

Toivelistalla oli myös maksimoida laskutila sekä saada suuret ja käytännölliset 90 × 90 cm vetolaatikot. Haave vetolaatikoista oli kaatua taustalta yllättäen löytyneisiin putkivetoihin. Haasteista huolimatta toiveet toteutuivat, vetolaatikot tosin vaativat Charmian suunnittelijalta uudelleenmittauksen, pähkäilyä ja millintarkkaa suunnittelua.

− Asiakkaana tuli sellainen olo, että ei vaan myyty keittiötä vaan suunnittelija ihan oikeasti halusi antaa hyvän asiakaskokemuksen ja tunteen, että toiveita kuunnellaan.

Asennuspalvelulle vahva suositus: ”avaimet käteen -meininki”

Kun suunnitelmat oli lyöty lukkoon, oli seuraavan valinnan paikka: asennetaanko keittiö itse vai ostetaanko asennuspalvelu? Henrikssonit harkitsivat hetken ensimmäistä vaihtoehtoa. Kun kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta keittiöremontista ja asennuksesta, oli päätös lopulta helppo. Keittiön kanssa saman katon alta saatu ja Ruhtitalojen toteuttama asennuspalvelu oli lapsiperheelle vaivaton valinta. 

− Ajateltiin, että tulee kerralla hyvää ja pysytään aikataulussa. Toisin olisi käynyt, jos olisi ensikertalaisina lähdetty säätämään ja tullut jotain yllättävää vastaan. Hintakaan ei ollut paha, kertoo Vilma.

Henrikssonit tekivät purkutyöt itse. Kalusteasennuksen lisätöinä tasoitettiin ja maalattiin seinät kaappien yläpuolelta sekä maalattiin keittiön katto. Henrikssonit ovat tyytyväisiä, sillä kaikki meni tosi hyvin ja aina välissä varmistettiin asennuksen yksityiskohdista ja pidettiin heidät ajan tasalla.

− Tosi tyytyväisiä ollaan lopputulokseen – niin suunnitelmaan kuin asennukseen, kertoo Vilma.

 
Keittiössä käytetyt materiaalit
 
Ovet:
  • Ylhäällä Kvartetti, Saarni
  • Valkoiset ovet ja etusarjat Kvartetti, matta valkoinen Tutustu mallistoon >>
Tasot ja välitila: Ecolam laminaatti, Lombardian marmori (taso 30mm, välitila 9,6 mm). Tutustu mallistoon >>
Vetimet: Profiilivedin Wing, harjattu messinki, 200 mm. Tutustu mallistoon >>
Hana: Damixa Silhouet, harjattu messinki. Tutustu mallistoon >>
Keittiöallas: Musta komposiittiallas. Tutustu mallistoon >>
Kodinkoneet: Gram. Tutustu mallistoon >>

 

 

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.