Kätevä aamiaiskaappi helpottaa arjen rutiineja

02.09.2019

Jaa

 

Yksi viime aikoina suosiota kasvattaneista keittiötrendeistä on aamiaiskaappi. Siitä on tullut monille harkitsemisen arvoinen osa toimivaa keittiökokonaisuutta. Tämä ei ole yllätys, sillä aamiaiskaappi on kätevä ratkaisu lähes keittiöön kuin keittiöön.

Aamiaiskaapit ovat kiinnostaneet ja herättäneet keskustelua jo useamman vuoden ajan ja niiden suosio on kasvanut samaan tahtiin. Yleensä avohyllyistä, laskutasosta ja vetolaatikostosta koostuvan kaappikokonaisuuden avulla arjessa käytettävät tavarat löytävät kätevästi paikkansa ja keittiön yleisilmeen saa nopeasti siistiksi. Tämä onkin houkuttanut yhä useampia hankkimaan itselleen aamiaiskaapin osaksi keittiötään.

Kaikki kätevästi paikoillaan – ja katseilta piilossa

Aamiaiskaapissa on nimensä mukaisesti säilytetty perinteisesti aamiaistarvikkeita ja siinä onkin tilaa jatkuvasti tarvittaville astioille ja tavaroille: lautasille, kupeille, leivänpaahtimelle, kahvinkeittimelle, muroille, leiville ja vaikkapa lämpimässä säilytettäville hedelmille ja vihanneksille. Kaapin sisältöhän on kiinni siitä, mitä kukin päivittäisissä rutiineissaan kaipaa ja kaappiinsa laittaa. Arkitoimet myös helpottuvat, kun kaikelle tavaralle löytyy oma paikkansa, eikä mitään tarvitse turhaan etsiskellä.

Monet haluavat, että keittiön tasoilla ei ajelehdi ylen määrin tavaroita. Aamiaiskaapista on hyötyä myös tässä suhteessa, sillä siihen voi integroida pienkodinkoneita viemästä tilaa muilta tasoilta. Laitteet ovat näppärästi käden ulottuvilla aina tarvittaessa, mutta katseilta piilossa, kun niin halutaan. Aamiaiskaapin huomattavana etuna on nimittäin se, että kaapin ovet sulkemalla sen sisältö jää näkymättömiin ja keittiön yleisnäkymä säilyy siistinä.

Omien tarpeiden mukaan

Kun alkaa miettiä itselleen sopivinta aamiaiskaappia, tulisi muistaa sama viisaus kuin koko muutakin keittiötä suunnitellessa: mikä on oma tapa käyttää keittiötä ja mitä sinne oikeasti tarvitsee? Lisäksi kannattaa pitää mielessä, millaiseen tilaan kaappi on tulossa ja missä kohtaa keittiötä se tulee sijaitsemaan. Ja totta kai omilla mieltymyksillä ja makuasioilla on paikkansa suunnitelmia laadittaessa.

Kun vastaukset ovat selvillä, on helppo valita juuri se omassa keittiössä parhaiten toimiva aamiaiskaappi. Sen toteuttaminen toiveiden mukaan onnistuu helposti Kalustetukussa, sillä tarjolla on todella monipuolinen valikoima runkoja, ovia, tasoja ja vetimiä, joista kootaan halutunlainen kokonaisuus.

Suunnittele mieleisesi aamiaiskaappi

Aamiaiskaapin miettiminen kannattaa aloittaa kaapin rungon valitsemisesta. Siinä tulisi huomioida omat tarpeet, tarvittava säilytystila ja se, integroidaanko kaappiin kodinkoneita.

Kalustetukulla on valikoimissaan kaksi vakiomallia aamiaiskaapeista. Niistä ensimmäisessä ovet menevät kaapin sisään ja toisessa kääntyvät ylöspäin. Kaapin rungon vakioleveys on 100 cm ja sen sisältö jäsentyy hyllyosan suhteen kahdella tapaa: tarjolla on hyllyosa, jossa on hyllyn lisäksi paikka mikrolle sekä ainoastaan hyllyn käsittävä vaihtoehto.

Alalaatikostot ovat olennainen osa aamiaiskaappia ja niiden vetoisuus kannattaa miettiä tarkkaan, jotta niihin saa mahtumaan haluamansa määrän tavaraa. Onhan kaapin tärkein tehtävä toimia tavaroiden säilytyspaikkana, niinpä tilaa siihen tulisi myös olla riittävästi.

Kalustetukun aamiaiskaapeissa ei ole tasoja vakiona, sillä ylemmän kaappiosan alapohja toimittaa sitä virkaa. Tason saa toki halutessaan osaksi kokonaisuutta ja se piristääkin kaapin ilmettä.

Tasot ovat keittiön tärkeimpiä yksittäisiä osatekijöitä ja siksi myös aamiaiskaapissa niiden valintaan kannattaa käyttää aikaa. Tähän vaikuttaa se, mitä tasovalintoja on tehty muuhun keittiöön. Useimmat haluavat keittiönsä ilmeestä yhtenäisen, jolloin aamiaiskaapin taso valitaan sen perusteella, mihin ratkaisuihin on päädytty muun keittiön osalta.

Ovilla ja vetimillä on suuri merkitys aamiaiskaapin ilmeeseen ja tavallisesti ne noudattavat keittiön muiden kalusteiden linjaa. Aamiaiskaapissa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ovet saattavat olla usein auki. Käytännön syistä kaapin sisään menevät ovet voivatkin olla useissa tapauksissa kätevin vaihtoehto. Näin on etenkin silloin, jos kaappi sijaitsee kulkuväylän vieressä.

Lopuksi kannattaa miettiä, haluaako kaappiin valot. Tämä on monien suosima ratkaisu, sillä se lisää käyttömukavuutta, kun kaiken näkee hyvin ja löytää helposti. Myös pistorasioiden tarve tulisi arvioida.

Tule maksuttomaan keittiösuunnitteluun Kalustetukkuun

Keittiö on yksi kodin hintavimmista investoinneista, joten sen suunnittelu kannattaa hoitaa kunnolla – aamiaiskaappia myöden. Varaa aika ja tule käymään Kalustetukussa, niin tehdään yhdessä suunnitelma juuri sinun keittiöösi parhaiten sopivasta aamiaiskaapista.

Suunnittelu vie aikaasi vain tunnin verran, on maksuton, eikä velvoita sinua millään tavoin. Saat mukaasi budjettisi mukaisen ehdotuksen sekä suunnitelmaa havainnollistavat 3D-kuvat.

 

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.