Charmia suunnitteli perheelle trendikeittiön - Lämpimiä sävyjä ja modernia muotoilua

23.02.2023

Jaa

Kaarinassa sijaitsevan Marianne Parviaisen perheen omakotitalon keittiölle tehtiin moderni muodonmuutos. Tässä modernin kodin keittiössä nähdään trendien mukaisia värejä ja materiaalivalintoja, jotka luovat tyylikkään ja virtaviivaisen kokonaisuuden.

Keittiö oli osa koko asunnon peruskorjausta lattiasta kattoon. Aikaisempi keittiö oli vuodelta 2005, ja se kaipasi kipeästi päivitystä modernimpaan ja käytännöllisempään versioon. Keittiö oli erittäin tärkeä osa asuntoa, koska siellä vietettiin paljon aikaa ruoanlaiton ja yhdessäolon merkeissä.

Charmialla tunnetaan trendit

Charmia oli ensimmäinen vaihtoehto, jota keittiöremonttiin harkittiin, sillä yritys oli perheelle entuudestaan tuttu.

-Minulla oli alun perin oma visio uudistuksesta, mutta koska meillä on kokemusta Charmiasta jo ennestään ja tiedämme miten he osaavat visualisoida ja kuinka he ovat tehneet jo onnistuneita keittiösuunnitelmia, annoin heille aika vapaat kädet suunnittelussa, kertoo Marianne.

"Lopputulos on juuri niin hyvä kuin osasin odottaa. Keittiö hyppäsi 80-luvulta suoraan 2020-luvulle. Charmian asiakaspalvelulle ja suunnittelulle annan täydet 10+!"

Keittiön suunnittelu alkoi Charmian myymälässä, jossa myyjät tunsivat keittiötrendit ja uusimmat värit ja materiaalit. Perhe halusi, että keittiö sulautuu saumattomasti muiden huoneiden kanssa. He halusivat myös, että keittiössä on tarpeeksi tilaa, liesituuletin ei tule katosta, ja että kodinkoneet ovat integroituja.

Myyjät ehdottivat erilaisia materiaalien, värien ja tekstuurien yhdistelmiä, jotka sopivat hyvin talon tammipuisten rimojen kanssa. Keittiössä nähdäänkin tämän vuoden trendien mukaisia lämpimiä ja maanläheisiä sävyjä, puuta sekä marmorikuviointia. Keittiöön haluttiin myös yksityiskohtia, kuten musta allas ja hana.

Tässä keittiössä on tehty trendikkäät greiget yläkaapistot. Greige on beigen ja harmaan yhdistelmä, jonka lämmin sävy sopii yhteen puun sekä vaalena marmorikuvioinnin kanssa. Greige keittiö on trendikäs valinta ja tätä sävyä tullaan näkemään yhä useammassa keittiössä.

Lue lisää keittiötrendeistä!

Toiminnallisuus edellä suunnittelussa

Keittiön päivitys 2020-luvulle on tehty huolella ja toiminnallisuutta on mietitty tarkasti. Pistorasiat on suunniteltu kätevästi kolmeen eri paikkaan, jotta yleiskoneen tai muiden keittiövälineiden sijoitus ei tuota ongelmia. Liesi, lavuaari ja hella ovat lähellä toisiaan, mikä tekee keittiöstä toimivan.

Kaikki kaappitilat on hyödynnetty, ja kaapeissa on yhden oven takana useampi taso, jolloin keittiö saadaan yksinkertaisemmaksi, mutta samalla tila on otettu tehokkaasti käyttöön. Vetimettömät yläkaapit ovat tyylikkäitä ja moderneja, samalla kun ne auttavat säilyttämään keittiön virtaviivaisen ilmeen.

Aterimien, mausteiden ja keittiötarvikkeiden vetolaatikoissa on Charmian puiset lokerikot, mikä pitää tyylin kauniina myös laatikostoissa. Keittiön perällä olevassa nurkassa on pienehkö avohylly, jossa muutamat tarvittavat keittiövälineet ovat käden ulottuvilla, mutta samalla kauniisti esillä.

Modernien ja virtaviivaisen kaapistojen ollessa tänä vuonna erityisen suosittuja, myös avohyllyt ovat trendi, jota tullaan näkemään entistä enemmän.

Keittiön perälle, nurkkaan ei haluttu umpikaappia, joten Charmian ehdotuksesta päädyttiin pieneen avohyllyyn, jossa muutamat tarvittavat keittiövälineet ovat käden ulottuvilla, mutta kauniisti esillä.

Keittiön valaistukseen on panostettu, sillä siinä on LED-valaistus kaapistojen alla sekä yläpuolella. Näin on luotu tunnelmallinen tila, jossa viihdytään.

Keittiö ja kodinhoitohuone perheen tarpeisiin

Keittiön tasoissa on altapäin upotetut liesi ja lavuaari, jolloin siivoaminen on helppoa ilman saumoja. Keittiöön on saatu lisätilaa hyödyntämällä myös nurkat kaapeilla. Toiseen nurkkaan asennettu mekanismi mahdollistaa tilan helpon käytön, kun taas toisella puolella kaappi aukeaa keittiöstä ulospäin. Näin on saatu mahdollisimman paljon säilytystilaa.

Keittiön lisäksi perhe halusi päivittää kodinhoitohuoneen. He halusivat samanlaisen ilmeen kuin keittiössä, joten Charmian keittiösuunnittelija suunnitteli kodinhoitohuoneen neljän hengen perheen tarpeisiin. Huoneessa oli tarpeeksi pyykkikoreja ja kaapistoja. Keittiösuunnittelija ehdotti myös, että silitystaso asennetaan kaapin sisään, jolloin silityslautaa ei tarvita erikseen.

Asuntoon asennettiin myös Mirror Linen tilanjako-ovet suuren yhtenäisen tilan jakamiseen. Tässä tilassa haluttiin erottaa vierashuone ja toimisto. Lasiovilla haluttiin säilyttää avoimuus, mutta luoda käytännöllisempi pohjaratkaisu.

Katso kaikki Mirrorline tuotteet

Perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin onnistuneen remontin ansiosta nopeasti.

- Lopputulos on juuri niin hyvä kuin osasin odottaa. Keittiö hyppäsi 80-luvulta suoraan 2020-luvulle. Charmian asiakaspalvelulle ja suunnittelulle annan täydet 10+, summaa Marianne.

Tärkeimmät ominaisuudet toiminnallisessa trendikeittiössä

  • Hyödynnä kaikki säilytystila käytännöllisillä säilytysratkaisuilla.
  • Käytä tarvittavia mekanismeja välttääksesi hukkatila, kuten keittiön kulmissa.
  • Sijoita pistorasiat toiminnallisuutta ajatellen ja varmista, että niitä on tarpeeksi.
  • Yhdistele rohkeasti värejä ja materiaaleja, näin luot persoonallisen lopputuloksen.
  • Suosi modernia ja virtaviivaista tyyliä ja viimeistele yksityiskohdilla.
  • Panosta käytännölliseen, mutta tunnelmalliseen valaistukseen.
  • Trendikäs keittiö on osa koko kodin kokonaisuutta.

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Tilaa suunnitteluaika helposti myymäläämme. Maksuton suunnittelu vie aikaasi vain tunnin eikä sido sinua mihinkään.

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.