Vieraskynässä Minna Haapakoski osa 2 - Tutustu HUVILLAn upeaan opaalin sävyiseen keittiöön

17.06.2020

Jaa

Muotoilija ja sisustussuunnittelija Minna Haapakoski suunnittelee työkseen moderneja ja ajattomia tiloja. Blogisarjan ensimmäisessä osassa Minna kertoi tarkemmin omalle perheelleen suunnittelemasta kesähuvilasta, joka kantaa osuvasti nimeä HUVILLA

HUVILLAn keittiön kiintokalusteet sekä integroidut kodinkoneet ovat Charmian mallistosta, ja nyt pääsemmekin tutustumaan upeaan lopputulokseen Minnan opastuksella!

Rohkeaa värivalintaa pohdittiin harkiten

Olen huomannut, että asiakkaille on huomattavasti helpompi suunnitella, kun on mahdollista katsoa kokonaisuutta ulkopuolelta. Nyt kun työn alla oli oma vapaa-ajan asunto, pohdin hetken uskallanko valita keittiöön opaalin sävyisiä ovia. Jännitti kovin, onko väri liian rohkea tai kyllästyykö väriin nopeasti. Päädyin kuitenkin siihen, että vapaa-ajan asunnolla saa olla vastassa raikas keittiö, joka poikkeaa kodin mustavalkoisen sävyisestä keittiöstä. 

Lue lisää huvilakeittiön materiaalivalinnoista edellisestä blogikirjoituksesta!

Beach house -tyylinen keittiö huokuu lämpöä

Olen todella tyytyväinen valitsemaani opaalin sävyiseen kaapinoveen. Sävystä tulee mieleen beach house -tyyliset asunnot palmujen alla. Tämän mieluisampaa vastaanottoa huvilassa ei voi ollakaan!

Suunnittelin keittiöön kaapin, johon hain inspiraatiota vanhoista astiakaapeista. Kaappi toteutettiin kuitenkin moderniin tyyliin. Tässä kaapissa kolme pientä laatikkoa, joissa on tarkoitus säilyttää kaikenlaista pientä sälää, jota löytyy jokaisesta taloudesta. Näissä laatikoissa pieni sälä pysyy hallitusti järjestyksessä.

Siemensin kalusteisiin integroituun tiskikoneeseen olen ollut äärimmäisen tyytyväinen. Kone heijastaa pesuajan lattiaan, ja se helpottaa kummasti arkea, kun tietää paljonko pesuaikaa on vielä jäljellä. Lähtiessä pois huvilalta ja suorittaessa loppusiivousta, tuijotamme aina tarkasti kellonaikaa!

  

 

Vinkki:
On myös olemassa kalusteisiin integroitavia älytiskikoneita, jotka ovat mahdollista liittää Wi-Fi -yhteyteen. Näin tiskikonetta pystyy ohjailla matkapuhelinsovelluksen avulla. Myymälöistä kannattaa kysyä lisää kodinkonemallistojen erilaisista ominaisuuksista!

Mikäli budjettimme olisi ollut suurempi, olisin satsannut uunimikroon. Hätätapauksessa mikron saa kuitenkin sijoitettua kodinhoitohuoneen kaappiin, johon on vedetty sähköt tätä varten. Kaiken kaikkiaan keittiö on toiminut mutkattomasti enkä muuttaisi mitään.

Uudiskohteen kiintokalusteet voidaan suunnitella tarpeiden mukaan – varaa tarpeeksi aikaa suunnitteluun

Keittiö on usein kylpyhuoneen jälkeen se toiseksi arvokkain tila kodissa, jota harvemmin remontoidaan muutaman vuoden jälkeen. Keittiössä vietetään paljon aikaa niin perheen kuin ystävienkin kanssa, joten alkuvaiheessa suunnitteluun kannattaa käyttää runsaasti aikaa.

Kodin tai mökin pohjaratkaisun suunnittelu lähtee aina liikkeelle toiminnallisista tarpeista, ja tämän jälkeen tulee vasta visuaalinen puoli. Talotehtaiden valmiiksi piirtämät kiintokalustesuunnitelmat eivät välttämättä täytä toiminnallisesti perheen toiveita, jolloin niihin on usein tarpeen tehdä muutoksia.

Kiintokalusteiden suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin hyväksyy sähkö- ja LVI-suunnitelmat. Muutaman kerran olen “pelastanut” asiakkaan kiintokalustesuunnitelman, kun olen huomannut, että asiakkaiden toiveet ja valmiit kiintokalustesuunnitelmat eivät olekaan täsmänneet toiminnallisesti eikä tyylillisesti. Talotehtaat saattavat ilmoittaa, että eivät ota muutoksia vastaan, mikäli muutoksia pyytää lyhyellä varoitusajalla. Tästä syystä on aina parempi olla liikkeellä hyvissä ajoin.

Lisää vinkkejä mökkikeittiön suunnitteluun luvassa seuraavassa blogissamme!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.