Selvitä nämä 3 asiaa ennen kuin hankit vaatekaapin liukuovella

11.09.2019

Jaa

 

Onko vaatekaappisi täpötäynnä tai koira nakertanut kulman rikki? Olipa tarpeesi säilytystilan lisääminen tai ilmeen ehostaminen, liukuovella varustettu vaatekaappi on mainio ratkaisu.

Liukuovien ansionsa kaapisto ei tarvitse ylimääräistä tilaa ympärilleen toisin kuin kaapit, joissa on kääntyvät ovet. Nykyään on tarjolla toinen toisiaan tyylikkäämpiä malleja, joten oman kodin tyyliin ja tarpeeseen on helppo löytää se oikea. 

Tilaamalla kaapiston mittatilaustyönä voit hyödyntää jokaisen kuution lattiasta kattoon ja seinästä seinään. Kokosimme tähän artikkeliin tärkeimmät seikat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun on hankkimassa vaatekaappia liukuovilla.    

1. Mitoita ja sijoita oikein

Kuinka paljon säilytystilaa tarvitset? Käytettävissä oleva tila asettaa rajansa, mutta toisaalta hyvin suunniteltuun ja järkevästi varusteltuun liukuovikaappiin mahtuu enemmän kuin saattaisi ensisilmäyksellä uskoakaan. Ainakin niin kauan, kun vaatteet ja tavarat pidetään järjestyksessä.

Yksi parhaimpia sijainteja vaatekaapille on seinässä oleva syvennys tai muu vastaava kohta asunnossa, mikä muuten jäisi käyttämättä. Kun hankit kaappia tällaiseen tilaan, kannattaa se tilata mittatilauksena. Näin varmistut siitä, että jokainen vaaksa pinta-alasta saadaan hyötykäyttöön.

Valitse sijainti kaapissa säilytettävien tarvikkeiden mukaan. Liukuovilla varustettu vaatekaappi menee pieneenkin tilaan niin eteiseen, lastenhuoneeseen kuin makuuhuoneeseen.

2. Valitse kotiisi sopiva materiaali ja tyyli

Älä tingi tyylistä, sillä liukuovikaapiston voit räätälöidä sekä sisältä että ulkoa juuri haluamallasi tavalla. Kaunis kaappi on enemmän kuin säilytystila, se on sisustuselementti itsessään.

Esimerkiksi ovien puitteiksi voit valita niin alumiinin, teräksen kuin pintakäsitellyn teräksen. Etualaksi voit valita lasin tai laminaatin – tai kun haluat lisätä tilantuntua – valitse peiliovi. Halutessasi voidaan ovi jakaa vaaka- tai pystysuoraan kahteen osaan. 

Myös väreistä löytyy valinnanvaraa. Perinteiseen omakotitaloon sopii valkoinen siinä missä moderniin kaupunkiasuntoon harmaa grafiitti.

3. Varustele kaapisto käyttötarkoituksen mukaan 

Kaapin sisätilat voit varustella lukemattomilla tavoilla, minkä takia on hyvä miettiä kaapin käyttötarkoitusta etukäteen – mitä siellä tullaan säilyttämään? 

Jakaantuuko lastenhuoneen vaatekaappi kristillisesti lelujen ja vaatteiden kesken? Pidätkö paitoja mieluummin henkarissa roikkumassa vai hyllyn päällä viikattuna? Oletko tottunut säilyttämään sukkia vetolaatikossa? 

Älä tyydy kompromisseihin vaan kokoa kaapin säilytysratkaisu mielesi mukaan hyllyistä, laatikoista, naulakoista ja vaatetangoista. Paitsi että peiliovi tuo huoneeseen tilantuntua, se on käytännöllinen ratkaisu etenkin makuuhuoneessa ja eteisessä.

Soft close -hidastimen avulla ovi sulkeutuu hiljaa ja pehmeästi.

Selvitä siis itsellesi nämä kolme asiaa, kun hankit vaatekaapin liukuovilla:

  • Kuinka paljon säilytystilaa tarvitsen?
  • Millainen tyyli sopii kotiini?
  • Mihin käyttötarkoitukseen kaappi tulee?

Tule tämän jälkeen lähimpään Kalustetukku-myymälään. Suunnittelemme ja ideoimme kanssasi juuri sinun kotiisi sopivan vaatekaapin liukuovilla. 

Laaja valikoima mittatilaustyönä tehtyjä suomalaisia liukuovikaappeja 

Meiltä löydät laajan malliston suomalaisen perheyrityksen Mirror Linen liukuovikaapistoja. Yritys valmistaa kestäviä kotimaisia kaapistoja, joiden pitkäikäisyys tekevät niistä ympäristöystävällisen vaihtoehdon kotisi säilytysratkaisuihin. 

 

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tässä muutama esimerkki upeimmista toteutuksistamme:

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.