Skandinaavista selkeyttä ja ajattomuutta Vanajanrannan keittiökohteessa

24.09.2020
Jaa

Pian ja Tommin keittiö sai kauniin ja selkeälinjaisen ilmeen Charmian kalusteilla. Charmia Hämeenlinnan kauppias Petri Jokinen kertoi meille tarkemmin kohteen suunnittelusta ja upeasta keittiötoteutuksesta.

Vanajanrannassa sijaitsevan kodin on alunperin suunnitellut arkkitehti Maija Tolmunen. Arkkitehti oli tehnyt keittiöön alkuperäisen suunnitelman rakenteista sekä kalusteista, ja tämä ehdotelma toimi keittiösuunnittelun lähtökohtana. Keittiön hintataso saatiin järkeväksi, kun keittiössä käytettiin kalusteiden standardikokoja.

Korkea huonekorkeus sekä moderneja ratkaisuja

Keittiön tilasta erikoisen tekee se, että huonekorkeus on lähes kolme metriä. Keittiön pitkä rakenne tuo myös omalaatuisen tunnelman keittiöön.

 

– Kalusteet ylettyvät lähes kattoon asti, kaapit ovat vain muutaman sentin vajaa katonrajasta. 

– Koti on uusi ja nykyaikainen. Pian ollessa hyvin sisustushenkinen, sisustusideoita ja -ratkaisuja oli hänellä jo valmiiksi paljon mielessä. Saimme hyvin toteutettua hänen toiveet, kertoo Petri.

Alunperin keittiön värimaailma oli arkkitehdin suunnittelema. Värimaailma vaihtelee enimmäkseen modernista mustasta keveään valkoiseen.

– Tammenväriset ovet altaan alapuolisissa ovissa tuo mukavasti raikkautta ja väriä keittiöön. Samalla ovet sointuvat kauniisti kodin muiden yksityiskohtien kanssa, kertoo Petri.

Keittiön kodinkonesarjat ovat täysin integroitu kalusteisiin, ja ne myös keskustelevat keskenään langattoman nettiyhteyden välityksellä. Erikoisuutena keittiössä on muun muassa tupla-astianpesukoneet sekä viinikaapit.

 – Viinikaappi on uutena Charmian mallistossa. Viini ei vahingoitu, kun kaapissa on värinää vaimentavat puuhyllyt sekä kompressorit. 

– Kaapin lämpötilaa pystyy myös säätelemään, jolloin säilytettävälle viinille saa asetettua optimaalisen lämpötilan. Lisäksi lasiovissa on UV-suojaus, kertoo Petri.

Tupla-astianpesukoneiden vuoksi keittiössä ei ole lainkaan kuivauskaappia. Toinen kone on aina valmiina likaisille astioille, jolloin ne eivät jää pyörimään tiskialtaaseen tai tasoille.

Keittiötrendeinä skandinaavisuus ja selkeys

Petrin mielestä tällä hetkellä keittiötrendinä on skandinaavisuus ja selkeys. Se liittyy vahvasti siihen, että keittiö on käytännöllinen ja selkeäpiirteinen.

– Selkeälinjaiselle tyylille on tällä hetkellä eniten kannatusta. Se voi olla mustaa, valkoista tai harmaata yhdistettynä vaaleaan puuhun.

– Skandinaavinen selkeälinjaisuus kestää ajan hammasta – se on siis ajatonta. Usein tällaisesta keittiöstä on vaikea määritellä, milloin keittiö on tehty, jos siinä ei näy käytön jälkiä, tuumaa Petri.

Keittiössä käytetyt materiaalit:

Piano ovi, Kensapuu, valkoinen, Akryyli 9011 (oviin integroitu alumiinivetimet). 
Yläovet tason puolella: Sointu ovi, Kensapuu, Akryyli 9011 (ilman vetimiä).
Tammiovi, Josadoor, Passion, Tammi mattalakka.
Saarekkeen ovet: Hahle alukehäovi.
Tutustu ovimallistoon >>

Tasomateriaali: Kivitaso. Tutustu mallistoon >>
Keittiöallas: Stala Max. Tutustu mallistoon >> 
Viinikaapit: Gram, kalusteisiin asennettavat, VS 52083-90 B. Tutustu >>
Uuni: StudioLine, iQ700, kalusteisiin sijoitettava uuni, 60 cm musta. Tutustu >>
Liesi: StudioLine, iQ500 induktiotaso integroidulla liesituulettimella 80 cm. Tutustu >>
Astianpesukoneet: StudioLine, iQ500, kalustepeitteinen astianpesukone, 60 cm. Tutustu >>
Mikroaaltouuni: StudioLine, iQ700, kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni, 60 cm musta. Tutustu >>

Tutustu myös muihin upeisiin Charmia-keittiötoteutuksiin >>
 

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.