Pienen keittiön uudistus – kiiltävän valkoisesta mattamustaksi

15.03.2021

Jaa

Kurkistus rivitalon päätyasunnon ikkunasta sisälle paljastaa pienen keittiön upean tiiliseinän ja mattamustat kaapit. Tunnelma Kirsi Ranki-Lehtilän uusitussa keittiössä on kuin ranskalaisessa bistrossa. 

− Ostimme asunnon juhannuksena 2016 ja keittiö oli heti muutoslistalla. Asunnossa on 100 neliötä, mutta L:n muotoinen keittiö oli neliöihin nähden pieni. Matala huonekorkeus saa tilan tuntumaan vielä todellista pienemmältä, kertoo Kirsi omia sekä puolisonsa kokemuksia vanhasta keittiöstä.

He halusivat keittiön yläkaapeista sekä kylmästä laattalattiasta eroon, ja tämä ajatus nytkäytti remontin liikkeelle loppuvuodesta 2020.

Keittiö ennen uudistusta:

Suunnitelma uudesta keittiöstä:


 

Sopiva hinta-laatusuhde ja kotimaisuus ratkaisivat

Kirsille oli tärkeää löytää kotimainen keittiö järkevään hintaan ja laadusta tinkimättä. Kun Charmia-keittiöt (ent. Kalustetukku) täyttivät nämä toiveet, oli valinta helppo.

− Meille oli selvää, että keittiöstä tulee yläkaapiton, mattamusta ja alkuperäinen tiiliseinä kaivetaan esille. Lisäksi toivelistalla olivat vetolaatikot, jolloin kattiloita ei tarvitse kumarrella hankalasti alakaappien perukoilta. Muuten annoimme suunnittelijalle vapaat kädet, Kirsi kertoo remontille asetettuja raameja.

Suurin jännitys oli purkutöiden alta paljastuvan tiiliseinän kunto. Kirsin helpotukseksi sieltä löytyi juuri toivotunlainen, hieman rosoinen, mutta kuitenkin siisti tiiliseinä, joka voitiin säilyttää käsittelemättömänä. 

Asennustyöt tehtiin itse, vaikka aikaisempaa kokemusta ei ollut. Vain integroitu jääkaappi aiheutti ensikertalaisille hieman haastetta, mutta nyt lopputulos palkitsee.  

Pienen keittiön remontissa maksimoidaan kaappien määrä – nyt tehtiin toisin

− Asiakkaat lähtivät rohkeasti toteuttamaan unelmaa keittiöstä ilman yläkaappeja. Vaikka yleisesti ajatuksena on yrittää maksimoida pienen keittiön kaappien määrä, tässä tapauksessa mietittiin tarkkaan mitä kaikkea oikeasti tarvitaan ja mikä riittää omiin tarpeisiin. Kaiken kruunaa rouhea tiiliseinä, joka sai jäädä mahdollisimman paljon esiin, kertoo Charmian keittiösuunnittelija Jenni Nordfors-Salvisberg.

Yläkaappien mukana lähti rutkasti säilytystilaa, mutta toisaalta asukkaat olivat jo tovin viettäneet harjoituksen vuoksi yläkaapitonta elämää vanhat kaapit tyhjinä. Kirsi kertoo jännittäneensä, miten puolet vähemmän säilytystilaa riittää.

− Jännitys oli turhaa, sillä isoihin vetolaatikoihin mahtuu kaikki tarpeellinen.

Vaikka vanha valkoinen keittiö vaihtui mustaan, vaikuttaa tila yllättäen avarammalta ja valoisammalta. Kiitos yläkaapittomuuden, keittiöremontin jälkeen tuntuu kuin neliöitä ja huonekorkeutta olisi tullut lisää.

Kirsi on erityisen tyytyväinen keittiön käytettävyyteen: säilytystila puolittui, mutta keittiö on silti paljon toimivampi kuin edeltäjänsä. 

− Meillä keittiö on miehen valtakuntaa ja häneltä on tullut palautetta, että hyvin toimii. Itse nautin tilan visuaalisesta kauneudesta, kuten mattamustien kaappien ja tiiliseinän kontrastista.

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.