Vihertävä unelma

07.05.2024

Jaa

Sannalla oli unelma: uusi keittiö. Huolellisena ihmisenä hän ei halunnut hypätä suinpäin valitsemaan materiaaleja, vaan aloitti prosessin tutustumalla eri toimittajien tarjontaan. Lopulta hän päätyi pyytämään suunnitelmat kahdelta keittiövalmistajalta, jonka jälkeen hän vakuuttui Charmian olevan oikea yhteistyötaho omaan projektiin

“Keittiöni on melko pieni ja Charmian kalusteiden mitoituksilla saatiin tehokkaasti paljon säilytystilaa ja sopivat mittasuhteet itselleni toimivaan keittiöön”, Sanna perustelee. Myös kotimaisen toimijan kannattaminen oli Sannalle tärkeää. “Sain myös enemmän asiakaspalvelua Charmialta”, hän listaa valinnan syitä.

Koko keittiöremontin kantava ajatus oli värimaailma. “Halusin ainakin osittain vihreän keittiön”, Sanna täsmentää. Oikean sävyn metsästäminen oli remontin vaikein tehtävä, sillä monet myymälässä hyvältä näyttäneet värimallit olivatkin kotivalaistuksessa liian tummia. Lopulta suunnittelija ehdotti Tikkurilan värikartastoa. “Saisin valita sieltä haluamani värin, jolla kaapistot sitten sävytettäisiin. Innostuin ja päätin tarttua tähän vaihtoehtoon. Ostin useita eri vihreän sävyisiä näytepurkkeja ja maalasin lautoja, joita sitten tutkailin eri valaistuksissa”, Sanna nauraa. ”Lopullinen värivalinta oli riittävän lähellä sitä, mitä lähdin metsästämään. Sävyttäminen oli itselleni oikea ratkaisu, mutta varmasti helpommalla pääsee, jos sopiva sävy löytyy jo Charmian myymälän monista vakioväreistä.”

 

Suunnittelijan merkitys

Lopullinen suunnitelma vaati kolmisen tapaamista suunnittelijan kanssa. Suunnitteluprosessi oli Sannan mielestä miellyttävä. “Sain miettiä asioita rauhassa, ja suunnitelmaan pystyi palaamaan uudelleen ja muokkaamaan, mikä oli kiva juttu.”

“Suunnittelija oli rauhallinen ja aina oli kiireetön tunnelma. Hän kuunteli toiveitani ja esitteli niiden pohjalta vaihtoehtoja. Itse suunnitelma oli omasta päästäni, mutta ammattilaisena hän osasi nostaa esille seikat, jotka tulee tehdä tietyllä tavalla. Suunnittelija tuki omaa näkemystäni, jolloin sain rohkaisua valinnoilleni”, Sanna kiittelee.

 

Hiotut yksityiskohdat

“Aamiaiskaappi oli must”, Sanna kertoo. ”Olen tyytyväinen, että aamiaiskaappi onnistuttiin suunnitelmaan mahduttamaan, vaikka se vaatii jonkin verran pyörittelyä ja kaapin leveydestä piti tarkastusmittauksen jälkeen tinkiä”. Kaappi kätkee sisälleen muun muassa leivänpaahtimen, mikron ja vedenkeittimen, jotka Sanna halusi pois tasoilta. Aamiaiskaapista etualalle ulosvedettävä työtaso oli Sannan oma idea.

”Mahtavaa, että Charmialla oli tarjota tähän toiveeseeni juuri oikeanlainen ratkaisu!”, Sanna iloitsee.

Sanna halusi mausteille erillisen kaapin, jotta niiden tuoksut eivät leviäisi muihin elintarvikkeisiin esim. isossa kuiva-ainelaatikossa. Maustekaapiksi valikoitui kapea ulosvedettävä apteekkarinkaappi. Se löysi hyvin paikkansa saarekkeen toisesta päädystä. Muita käteviä ratkaisuja keittiöön saatiin esimerkiksi laatikoiden sisällä olevista matalammista piilolaatikoista, joihin Sanna suhtautui ensin vähän skeptisesti. ”Alkuperäiseen suunnitelmaan niitä laitettiin vain kaksi, mutta kun tajusin, miten käteviä ne ovatkaan pienempien tavaroiden säilytykseen, tilasin jälkitoimituksena piilolaatikon vielä niin sanottuun Tupperware-laatikkoon. Sinnehän se sopii täydellisesti muoviastioiden kansien säilytykseen ja kerrankin tuo joka kodin horror-laatikko pysyy nyt järjestyksessä!”

Jo alusta saakka Sannalla oli realistinen suhtautuminen remonttiin. “On selvää, että monessa asiassa tila ja muut puitteet määrittävät sen, mitä keittiöön lopulta voi saada. Eli vinkkinä muille remppaajille, että keittiösuunnittelu on usein myös kompromisseja”, Sanna toteaa. “Tämä on paras mahdollinen keittiö, mitä näihin neliöihin ja mittoihin sai”, toteaa tyytyväinen asiakas.

 

Sannan keittiön faktaboksi

Keittiössä käytetyt materiaalit:

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Tilaa suunnitteluaika helposti myymäläämme. Maksuton suunnittelu vie aikaasi vain tunnin eikä sido sinua mihinkään.

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.