Kolmion keittiöuudistus ja kätevät säilytysratkaisut

22.02.2021

Jaa

Jaana Hakalan pari vuotta sitten ostama 60-luvun kolmio koki täyden uudistuksen. Suurimmat muutokset tulivat keittiöön: oviaukkoja suurennettiin niin paljon kuin mahdollista ja kalusteet päivittyivät vastaamaan uuden asukkaan tyyliä.

Jo asuntonäytössä Jaana kaatoi mielessään keittiön seiniä. Avarampi tila mahdollisti hänen visioimansa kiinteän ruokailupöydän, jonka Charmia-keittiöiden suunnittelija Annina Kalkas suunnitteli ja piirsi. 


Keittiösuunnittelija Annina Kalkkaan tekemät suunnitelmat Jaanan keittiöstä.

− Kerroin Anninalle, millainen visio minulla on kiinteästä pöydästä. Menin seuraavana päivänä tapaamaan häntä uudestaan, ja Annina oli piirtänyt pöydän valmiiksi, kertoo Jaana.

Käytännöllisen ja kauniin, laminaatista valmistetun pöydän ympärille mahtuu viisi tuolia. 

Heti alusta asti oli selvä, että keittiöön tulee kiiltävät valkoiset ovet, mutta välitilaa piti pohtia pariin kertaan. Lopulta Jaana päätyi valkoisen sijasta mustaan lasiin ja on valintaan tyytyväinen.

Kiinteän, tilaa säästävän pöydän lisäksi Jaanan unelmakeittiöön kuului toinenkin ehdoton juttu – aamiaiskaappi. Se suunniteltiin korkeaan pystykaappiin, jossa on runsaasti vetolaatikoita ja pistorasioita. Nyt kahvinkeittimen ja muut kodinkoneet saa oven taakse piiloon, mutta myös helposti käyttöön.

− En halunnut, että kaikki mööpelit ovat pöydällä ja tasoilla näkyvillä, Jaana perustelee kätevää aamiaiskaappia.

Liukuovikaapit säästävät tilaa ja kätkevät kätevästi käyttötavarat

Jaanan uusittu koti on täynnä näppäriä ja yksilöllisiä ratkaisuja. Makuuhuoneessa TV on piilotettu liukuovikaappiin ja alapuolelle on asennettu paljon vaatteita nieleviä vetolaatikoita. Avattuna kaappi näyttää tyylikkäältä lipastolta, jonka saa halutessaan liukuoven taakse piiloon. Myös olohuoneen TV sai Jaanan ideoimana jotain spesiaalia – nimittäin valaistun alakaapin. 

Hyvä huoneilma on Jaanalle tärkeää, ja siksi suunnittelun punaisena lankana oli laittaa kaikki mahdolliset tavarat piiloon pölyltä sekä silmiltä. Asunnon keittiössä, makuuhuoneissa ja eteisessä kaappien ovien taakse saa kätköön päivittäisessä käytössä olevia tavaroita, jotka ovat kuitenkin helppo tarvittaessa ottaa esille.

Erikoismittaisia kaappeja ja hyvää palvelua

Jaana oli aiemmin hankkinut edelliseen kotiinsa Charmia-kalusteita Turun Charmiasta (en. Kalustetukku). Niinpä Charmia pomppasi mieleen, kun hankinnat olivat taas ajankohtaisia. Lisäksi hän tarvitsi erikoismitoitettuja liukuovikaappeja, joissa saadaan hyödynnettyä koko huonekorkeus. Charmia-kalusteet vastasivat jälleen hänen toiveita. Charmian oma tehdas sekä paikallisen varaston rungot ja ovet mahdollistivat sen, että kalusteet oli mahdollista toteuttaa helposti erikoismitoitettuna.

− Tällaisessa tilanteessa suunnittelijan täytyy miettiä, onko ideoita mahdollista toteuttaa, ja jos on, niin miten ne toteutetaan. Seuraavaksi mietitään mitä mittatilaustuotteet maksavat, kertoo Annina spesiaalituotteiden suunnittelusta.

− Hän on äärettömän taitava, kun sai kiinni päässäni olevasta visiosta. Toki käytössä huomaa aina joitakin pikkujuttuja, joita voisi muuttaa, mutta olen erittäin tyytyväinen Anninan tekemään suunnitelmaan, Jaana kiittelee.

Kalusteiden asennukset teki Rakennusliike EasyGroup Oy.

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.