Keittiön valaistus on osa sisustusta

Keittiön valaistus on osa sisustusta

Keittiön hyvällä valaistuksella on erityisen tärkeä rooli viihtyisyyden ja tilan toimivuuden kannalta. Valaistus on laadukas silloin, kun tilassa on riittävä määrä hyvälaatuista valoa ja valaisimia.

Tutustu malleihin


Keittiön valaistus

Keittiön valaistus on osa sisustusta

Keittiön hyvällä valaistuksella on erityisen tärkeä rooli viihtyisyyden ja tilan toimivuuden kannalta. Valaistus on laadukas silloin, kun tilassa on riittävä määrä hyvälaatuista valoa ja valaisimia. Valon tulee olla välkkymätön ja väriltään käyttötarkoitukseen sopiva. Keittiö valaistuksella voidaan sisustaa, korostaa, tunnelmoida ja piilottaa. Valolla on mahdollista, tilasta ja sisustuksesta riippuen, myös korostaa tilan tiettyjä osia valon synnyttämien varjojen avulla.

Led-valaistus on energiatehokas ja huoltovapaa

Uusinta teknologiaa olevien LED-valojen suurimpia etuja ovat energiatehokkuus ja huoltovapaus. Ylläpitokustannukset ovat edulliset alhaisen energiankulutuksen ja valojen pitkän elinkaaren, jopa yli 50 000 tunnin, ansiosta. Muita etuja ovat luotettavuus, puhdas valo, turvallisuus, nopea syttymisaika sekä pieni lämmöntuotto.

LED-tuotteista etenkin LED-valonauhat ovat tällä hetkellä asiakkaidemme suosiossa. Valonauha on helppo kiinnittää ja se sopii mainiosti keittiön työtason ja keittiön välitilan tasaiseen valaistukseen.

Vinkit keittiökalusteiden onnistuneeseen valaistukseen

Onnistuneen valaistuksen suunnittelu aloitetaan keittiön käyttötarkoituksen mukaan määräytyvien valaistustyyppien valinnalla: mieti minkälaista valoa keittiöösi tarvitset. Toimivassa keittiössä on yleisvaloa, häikäisemätöntä kokkausvaloa sekä ruokapöydän valaistukseen sopivaa valoa.

Yleisvalon määrään vaikuttaa luonnollisesti keittiön koko ja tyyli – suurempi keittiö kaipaa useampaa kattoon asennettavaa valaisinta, kun taas pienempään keittiöön riittää vain yksi sisustusvalaisin. Häikäisemättömäksi kokkausvaloksi suosittelemme esimerkiksi työtason yläpuolisten kaappien pohjaan asennettavia yksittäisiä valolähteitä tai LED-valonauhaa. Ruokailuvaloksi sopii esimerkiksi himmennettävä valo, jonka avulla valaistuksen voimakkuus voidaan säätää tilanteeseen sopivaksi.

Keittiön valaistuksen suunnittelu on helpompaa, kun kysyt aluksi ammattilaisen mielipidettä.

 


Valot


Se palveleva keittiömyymälä

Asiakkaistamme 95% suosittelee*

Asiakkaamme rakastavat Charmia-keittiöitä, 95% asiakkaistamme suosittelee meitä
(* Trustmary-asiakastyytyväisyystutkimus kevät 2023)

Mittatilaustyönä kotiisi

Löydät varmasti kotiisi sopivan keittiön markkinoiden laajimmasta mallistosta. Keittiö suunnitellaan aina mittatilaustyönä kotiisi toimivaksi ja haluamallasi designilla.

Valitse haluamasi hintaluokka

Paikalliset varastot, suorat hankintakanavat ja isot ostoerät karsivat ylimääräiset kulut keittiön hinnasta. Valitse budjettiisi sopiva ratkaisu. 

Jopa 25 vuoden takuu

Tuotteillamme on jopa 25 vuoden takuu. Rungot, ovet ja tasot valmistetaan omassa ja suomalaisissa tehtaissa. Keittiöiden kotimaisuusaste on aina vähintään 80%.