Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia

Kotimainen Charmia-keittiö on kestävä ja tyylikäs valinta. Kaikilla keittiöillämme on jopa 25 vuoden takuu. Löydä unelmiesi keittiö kattavasta mallistostamme ja varaa suunnitteluaika paikallisesta myymälästäsi.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten aloittaa keittiöremontti?

Keittiöremontin tai uudiskohteen keittiön hankinnan voi aloittaa tyhjältä pöydältä tai omien toiveiden ja ideoiden kanssa. Helpointa on tulla Charmia-myymälään ideointikäynnille tai varata saman tien ajan keittiösuunnittelijalle. Charmialla keittiösuunnittelija kartoittaa tarpeenne ja kertoo erilaisista mahdollisuuksista, toiminnallisuuksista, malleista ja trendeistä.

Myymälään ilman ajanvarausta?

Totta kai – tervetuloa Charmialle! Myymälöihimme on helppo tulla ideakäynnille ja tutustua nykyisiin keittiö- ja kalustemallistoihin ja mahdollisuuksiin. Voit varata myös ajan keittiösuunnittelijalle, jos haluat saman tien aloittaa projektin suunnittelun.

Suunnittelukäynnillä keittiösuunnittelija kuuntelee toiveesi, kartoittaa tarpeesi ja auttaa sinua valitsemaan toimivimmat materiaalit sekä kalusteet kotiisi.

Mitä keittiöremontissa tulee ottaa huomioon?

Halutessasi voit miettiä ennakkoon esimerkiksi ketkä keittiötä käyttävät ja miten, käyttömukavuuteen ja ergonomiaan liittyen keittiön käyttäjien pituuserot ja kätisyydet sekä mikä nykyisessä keittiössä toimii ja mihin haluaisit muutoksia.

Keittiösuunnittelija kartoittaa kanssasi tarpeesi ja toiveesi edellä mainittujen asioiden lisäksi muun muassa keittiön tärkeimmistä käyttötarkoituksista, laskutasojen riittävyydestä, keittiön työskentelypisteiden sijoituksesta, yläkaappien sopivasta korkeustasosta, alakaappien tavaroiden saavutettavuudesta sekä jäte- ja kierrätysratkaisuista.

Kuka ottaa mitat?

Charmian keittiösuunnittelija ottaa tarkat mitat suunnitelmaa varten kotikäynnillä. Suunnittelu voidaan myös aloittaa sinun ottamillasi mitoilla, jolloin keittiösuunnittelijamme tekee tarkistusmittaukset ennen tilausta ja samalla mittavastuu siirtyy Charmialle

Kuinka kauan keittiöremontti kestää?

Charmialta saat sekä yksilöllisillä ratkaisuilla mittatilaus- että myös vakio- ja peruskeittiöt. Mittatilauskeittiön valmistus ja toimitus kestää meillä vain noin 3-5 viikkoa. Charmia-myymälöillä on myös omat paikallisvarastot ja logistiikkakeskukset, joista saa peruskeittiön tarpeet jopa samana päivänä.

Asennuksen kesto riippuu keittiön koosta ja lisätöistä. Keskimäärin keittiön asennukseen menee 2–5 päivää.

Saako Charmialta keittiön ja kalusteiden asennuksen?

Charmian jokaisella myymälällä on hyvät tarkkaan valitut paikalliset asennuskumppanuudet, joilta saamme tilattua sinulle asennuksen selkeällä hinnoittelulla

Voinko asettaa keittiön tai kalusteita itse?

On totta kai itsesi päätettävissä osaamisesi, kokemuksesi ja tahtotilasi mukaan, haluatko tehdä kalusteasennukset itse. Silloin on tärkeää tiedostaa, mitkä valmistavat työvaiheet on ennakkoon tehty itse varsinaisten kalusteasennusten aloittamista ja myös huolehdittava, että millainen työkaluja ja apuvälineitä tarvitset.

Asennusohjeita tuotteisiimme on reilusti ja löydät ne kaikki täältä.  

Mitä muuta Charmialta saa kuin keittiöitä?

Charmia palvelee asiakkaita laajasti koko kodin kalustuksissa. Meiltä saat ratkaisut keittiöiden lisäksi kaikkeen säilytykseen eteisestä makuu- ja vaatehuoneisiin sekä kylpyhuone- ja wc-kalusteet.

Charmialta saat myös Siemens-, Electrolux- ja Bora-kodinkoneet sekä tietysti keittiöön kuuluvat sähkötarvikkeet kuten pistorasiat, valaistuksen ja niin edelleen. Charmian valikoimista löytyvät myös Savon ja Stalan tuotteet sekä Mirror Linen liukuovituotteet.

Kuinka paljon keittiöremonttiin täytyy varata rahaa?

Teemme laadukkaita ja asiakkaille mieluisia toteutuksia jatkuvasti monenlaisella budjeteilla. Charmian keittiöasiantuntijat osaavat aina miettiä, miten saat eniten irti käytettävissäsi olevasta budjetista.

Mikä ketju on Charmia?

Charmia on tehnyt suomalaisten keittiöistä ja kodeista viihtyisämpiä jo yli 30 vuoden ajan - tunsit meidät aiemmin Kalustetukku-nimestä. Charmia brändiuudistuksen toteutimme vuonna 2022.

Valmistamme keittiökalusteita perheyrityksemme omalla modernisoidulla Loimaan tehtaalla. Siksi jokainen Charmia-keittiö kertoo tarinaa elämää kestävästä laadusta ja Avainlippu-sertifioidusta kotimaisesta osaamisesta. Yli sata Charmialaista ovat palveluksessasi 13 eri paikkakunnalla. Meille on tärkeää, että ratkaisut kestävät elämää ja keittiö on tehty käytettäväksi.

Saat meiltä kaiken tarvitsemasi

Suunnitteluaika

Suunnitteluaika

Tervetuloa tapaamaan paikallinen keittiöasiantuntijasi. Saat runsaasti ideoita ja hyödyllistä tietoa keittiön uusimista varten. Tapaaminen asiantuntijamme kanssa on maksuton.

Mittaus

Mittaus

Autamme sinua mittaamaan keittiötilasi. Saat meiltä selkeän ohjeistuksen, miten keittiötilat mitataan. Tarvittaessa mittaamme keittiön puolestasi.

Asennus

Asennus

Voit tilata asennuspalvelun useimmista myymälöistämme. Jos paikallisella myymälällä ei ole tarjota asennuspalvelua, henkilökunta auttaa sinua löytämään kokeneen asentajan alueeltasi.

Rahoitus

Rahoitus

Saat kauttamme valmiiksi neuvotellun ja joustavan rahoituksen kaiken kokoisten hankintojen tekemiseen. Kysy lisää lähimmästä Charmia-myymälästäsi.