Luonnonvaloa ja upeita yksityiskohtia – uudiskohteen hurmaava sammaleenvihreä keittiökokonaisuus

Jaa

Turussa sijaitsevaan uudiskohteeseen valmistui Piian perheen upea Charmian (ent. Kalustetukku) keittiökokonaisuus. Vanhan kodin keittiöstä oli opittu, että lasku- ja säilytystilaa tarvitaan huomattavasti enemmän, ja tässä kokonaisuudessa toive toteutui.

– Keittiön suunnittelussa oli ensisijaisesti mielessä se, että edellisen kodin keittiö oli todella pieni. Laskutaso oli se ykkösjuttu, jonka pohjalta lähdimme keittiötä rakentamaan, kertoo Piia.

Uudiskohteen keittiö on täynnä jännittäviä yksityiskohtia, kuten säleikön taakse piiloutuva säilytystila, vesipiste ikkunan äärellä sekä Movento-hyllymekanismilla toteutettu kompakti aamiaiskaappi. Tästä keittiöstä saat varmasti inspiraatiota unelmiesi keittiötoteutukseen!

Tutustu myös kolmeen muuhun uuteen Charmia-keittiötoteutukseen >>

Aamiaiskaapin toteutus ja värivalinta ratkaistiin suunnittelun loppumetreillä

Keittiön kaapinovien kaunis sammaleenvihreä värivalinta ei ollut ensimmäisenä perheen mielessä. Keittiöön haluttiin jotakin uutta ja erilaista perinteisen mustan tai valkoisen sijaan.

– Värin kanssa tuli emmittyä pitkään. Valinta rakentui kuitenkin kodin kokonaisuuden, hirren ja betonielementtien mukaan. Olen todella tyytyväinen, että uskalsimme valita tämän värin perinteisten vaihtoehtojen sijaan, iloitsee Piia.

Aamiaiskaappi tuli keittiösuunnitelmaan mukaan melko loppuvaiheessa. Kaappi on ollut perheelle mukava lisä, sillä sinne saa helposti piiloon päivittäiset perustarpeet ja kodinkoneiden johdot.

– Kaappi pitää keittiön siistinä ja harmonisena, kun usein johdot ja tavarat lisäävät keittiön sekavuutta, kertoo Piia.

Piian aamiaiskaappi on kätevän kompakti, ja se on toteutettu Movento-hyllymekanismilla. Mekanismi kiinnitetään tasolle, jolloin aamiaiskaapin saa helposti liu’utettua esille aamun kiireiden keskellä.

Kysy lisää lähimmästä myymälästä aamiaiskaapin toteutusvaihtoehdoista >>

Keittiön kohokohtana runsas laskutila ja vesipisteen sijoitus ikkunan lähettyville

Vesipisteen sijoittaminen ikkunan lähettyville nousee yhä useammin toiveeksi keittiön suunnittelussa, ja tässä keittiössä pohjaratkaisu mahdollisti sen. Tiskaus ja muu puuhastelu on Piian mielestä erityisen mukavaa, kun samalla voi ihastella luonnon maisemia.

Vanhan kodin keittiössä lieden ympärillä oli vain 40 cm tilaa puolin ja toisin, ja tästä syystä laskutilaa toivottiin uuteen keittiöön erityisen paljon. Keittiössä työskentely on nyt huomattavasti helpompaa Piian mukaan.

– Esimerkiksi piparien paistaminen oli vanhassa keittiössä erittäin vaikeaa, kun laskutilaa oli niin vähän. Nyt ei tarvitse leipoessa soveltaa erilaisten penkkien ja jakkaroiden kanssa, kun laskutilaa on runsaasti enemmän.

Koko keittiön toimivuus on ollut perheelle positiivinen yllätys. Viiden hengen taloudessa säilytystilan riittävyys on tärkeää. 

– Suunnittelu onnistui erittäin hyvin. Korkeat kaapit ja saarekkeen säleikön takana oleva säilytystila ovat kätevä lisä. Niihin mahtuu niin paljon tavaraa säilytykseen.

– Kun on iso perhe niin keittiön suunnitteluun ja unelmien toteutukseen kannattaa kyllä satsata, vinkkaa Piia.

 

– Nyt voin sanoa, että meillä on keittiö. Olen kyllä ylipäätään vaan todella onnellinen meidän uudesta keittiöstä, toteaa Piia.

Keittiössä käytetyt materiaalit

Kaapinovet ovat valmistettu prototyyppinä. Ovimalli tulee saataville vuonna 2021. Värinä Sammal PG1903. Tutustu koko ovimallistoon >>

Vetimet: Ligo nuppi, musta sekä Tube, musta. Tutustu mallistoon >>

Tasomateriaali: Consentino, Dekton. Värinä Aura 15. Tutustu mallistoon >>

Keittiöallas: Stala, altapäin kiinnitetty kompossiittiallas, uudella koripohjasihdillä. Tutustu mallistoon >>

Hana: Damixa silhouet, musta.

Aamiaiskaappi: Movento-hyllymekanismi.

Liesi: Siemensin inductionAir, tasoon upotettava alasvetävä liesituuletin. Tutustu mallistoon >>

Tutustu myös Kenigin perheen moderniin mustaan Charmia-keittiöön >>

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.