Liikuteltava keittiösaareke ja avoin aamiaiskaappi – tutustu maalaiskodin persoonalliseen keittiöön

15.09.2020

Jaa

Vuonna 1989 valmistuneen tiilitalon keittiö sai uuden ilmeen, kun Emmi päätti miehensä kanssa remontoida maatilalla sijaitsevan toisen päärakennuksen. Puolen vuoden remonttiurakan jälkeen pääsivät he vihdoin nauttimaan keittiön persoonallisista yksityiskohdista.

Tilan ollessa suurikokoinen suunnittelussa korostui Emmin mukaan se, että keittiössä tulisi olla reilusti tilaa seurustelulle. Lisäksi keittiössä haluttiin säilyttää vanhoja elementtejä, kuten puuhella ja kauniin kuparinen huuva. 

– Halusimme, että keittiö ei ole pelkästään kaappeja ja tasoja vaan, että siellä olisi myös mahdollisuus oleskella. Koska vanhanmallisessa talossa keittiö ja olohuone ovat irrallaan, on tärkeää, että keittiössä pystyy myös seurustella vieraiden kanssa, kertoo Emmi.

Tutustu myös kolmeen muuhun uuteen Charmia-keittiötoteutukseen >>

Luonnollisia puunsävyjä ja kontrasteja yhdistellen

Puunsävyt oli ensimmäisenä Emmin mielessä, kun keittiön värejä alettiin miettiä. Mustan ja valkoisen sävyt tulivat myöhemmin suunnittelussa mukaan.

– Alkuun lähdimme vaahteran väristä, mutta totesimme sen olevan liian vaalea, kun luonnonvaloa tulee koko päivän ajan ikkunoista. 

– Koska puuhellassa oli mustia yksityiskohtia, halusin keittiöön jotakin mustaa. Tammen ja mustan yhdistelmä tuntui taas liian tummalta, jolloin otimme myös valkoista mukaan kaapinoviin ja saarekkeeseen, tuumaa Emmi.

Aamiaiskaappi toteutettiin tässä keittiössä poikkeuksellisesti ilman ovia. Emmin mukaan heillä ei ollut tarvetta piilottaa aamiaiskaapin tarpeita, vaan kokivat avointen hyllyjen tuovan tilaan mm. käytännöllistä laskutilaa.

– Avoin aamiaiskaappi rikkoo komeroriviä ja tuo mukavasti kontrastia muuten hyvin tammenväriseen seinään. Aamiaiskaapissa on lisäksi kivoja yksityiskohtia, kuten ledvalot ja musta väritys, joka on sama kuin toisella seinustalla olevissa yläkaapeissa, kertoo Emmi.

 

Liikuteltava keittiösaareke helpottaa ikkunoiden pesua

Liikuteltava saareke on yksi tämän keittiön erikoisuuksista. Saareke on rakennettu pyörien päälle – siinä on kahdeksan kalustepyörää, neljä liikkuvaa ja neljä suoraa pyörää. Keittiön ikkunat avautuvat sisäänpäin, jolloin saarekkeen voi liikuttaa pois ikkunoiden edestä esimerkiksi  ikkunanpesun ajaksi.

– Liikuteltava ominaisuus ei näy ulospäin, sillä pyörät ovat sokkelin takana piilossa. Pyörät ovat kiinnitetty levyyn ja sen päälle kasattu runko. Kokoaminen ja tason mitoitus oli millin tarkkaa, että saimme kaiken sopimaan yhteen, ja ettei saarekkeen liikuttaminen rasita lattiaa.

– Saareke oli meille tosi tärkeä elementti juuri seurustelun ja tasotilan takia. Se on suurikokoinen, mutta tekee hyvin kontrastia keittiöön katkaisemalla suuren tilan, kertoo Emmi.

Saarekkeessa on lisäksi Siemensin integroitu alaspäin vetävä tuuletin-liesiyhdistelmä. Sen sähköistys tehtiin Emmin mukaan niin, että kaapissa on ylimääräistä sähkörullaa, jotta saareketta pystyy liikuttelemaan.

– Alaspäinvetävä liesituuletin on aivan mahtava! Se on todella tehokas ja hiljainen – vieraatkin usein kysyvät, että miten tämä toimii. Käyttömukavuutta lisää myös se, että suodattimen pystyy pestä tiskikoneessa, innostuu Emmi.

 
– Keittiön tilavuus ja helppous on ollut parasta uudessa keittiössämme. En ole kova leipomaan, mutta nyt olen pari kertaa leiponut, kun on tilaa tehdä, ja vieraita mahtuu kestittämään isommankin porukan, iloitsee Emmi.
 

Keittiössä käytetyt materiaalit

Ovet: Fino tammi sekä Kvartetti, valkoinen matta. Tummat yläovet sekä aamiaiskaappi Fino Montana. Tutustu mallistoon >>

Vetimet: Retro, musta. Tutustu mallistoon >> 

Tasomateriaali: Laminaatti, vaalea tammi. Tutustu mallistoon >>

Keittiöallas: Laminaattitasoon huullettu Stala Max. Tutustu mallistoon >>

Liesi: Siemens Induction Air. Tutustu mallistoon >>

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.