Näin onnistut mökkikeittiön suunnittelussa - lue sisustussuunnittelijan vinkit

16.06.2020

Jaa

Keittiö on usein kylpyhuoneen jälkeen se toiseksi arvokkain tila kodissa, jota harvemmin remontoidaan muutaman vuoden jälkeen. Listasimme muutaman tärkeän vinkin yhdessä sisustussuunnittelija ja muotoilijan Minna Haapakosken, jolloin kesämökin keittiön suunnittelu onnistuu varmasti.

Varaa tarpeeksi aikaa suunnitteluun ja mieti näitä kysymyksiä

Keittiössä vietetään paljon aikaa niin perheen kuin ystävienkin kanssa, joten alkuvaiheen suunnitteluun Minna suosittelee käyttämään runsaasti aikaa.

Rakenteellisesti eniten keittiön suunnitteluun vaikuttaa seuraavat seikat:

  • Haluatko mökistä modernin kakkoskodin vai perinteisemmän mummonmökin?
  • Tuleeko mökkiin vettä ja sähköä?
  • Onko mökki ympärivuotisessa käytössä vai pelkästään kesämökkeilyyn?

Pohdi myös näitä kysymyksiä:

  • Kuinka paljon mökillä halutaan laittaa ruokaa tai leipoa?
  • Pidetäänkö isoja juhlia? Jos pidetään niin miten usein?
  • Miten paljon ja millaisia astioita sekä keittiövälineitä keittiössä halutaan säilyttää?
  • Haluatko kierrätyspisteen keittiöön ja montako lajittelupistettä tarvitaan?
  • Minkälaisella mekanismilla haluaisit roskakaapin toimivan (aukeaa sitä tönäisemällä tai sähköllä)?

Kiintokalusteet voidaan suunnitella tarpeiden mukaan

Minna kertoo, että kodin pohjaratkaisun suunnittelu lähtee aina liikkeelle toiminnallisista tarpeista, ja tämän jälkeen tulee vasta visuaalinen puoli. Usein talotehtaiden valmiiksi piirtämät kiintokalustesuunnitelmat eivät ole toiminnallisesti mökkeilijälle parhaimpia mahdollisia, joten niihin on syytä tehdä muutoksia.

Minnan vinkki
Kiintokalusteiden suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin hyväksyy sähkö- ja LVI-suunnitelmat. Lyhyellä varoitusajalla pyydetyt muutokset eivät aina ole mahdollisia.

Mikäli mökki ei ole ympärivuotisessa käytössä, kannattaa keittiön materiaalivalintoihin kiinnittää huomiota. Jos hakee kestävämpiä materiaalivaihtoehtoja mökkikeittiöön, laminaatti tai laatta toimivat tässä hyvin. Keittiösuunnittelija auttaa sinua sopivien materiaalien ja sinua helpottavien ratkaisujen löytämisessä!

Jokaisella on oma tapa mökkeillä

Mökkejä ja mökkeilijöitä on erilaisia. Toiset arvostavat perinteistä mummonmökkiä, ja toiset taas haluavat mökiltä kodinomaisia piirteitä. Joillekin voi olla oleellista se, että mökissa ei ole kiireen tuntua. Nimenomaan tästä syystä keittiöön ei haluta esimerkiksi tiskikonetta, sillä tiskaaminen kuuluu osana mökkeilyyn. Minna muistuttaa, että jokaisella on oma tapa mökkeillä ja kaikki tavat ovat oikein!

Lue lisää Minna Haapakosken oman kesähuvilan suunnittelusta ja toteutuksesta. Katso myös perinteisemmän mökkikeittiön huikea muodonmuutos

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.