Valitse keittiöösi sopiva liesituuletin – Charmian valintaopas helpottaa päätöksentekoa

10.09.2019

Jaa

 

Tiesitkö, että tapasi laittaa ruokaa vaikuttaa ratkaisevasti sopivan liesituulettimen valintaan? Jos pidät kokkailusta perheellesi, vaatii tämä liesituulettimelta enemmän imutehoa kuin ulkona usein syövä tai mieluummin valmisruokia lämmittävä yksinasuja.

Liesituulettimen tehtävänä on poistaa paitsi ruoan hajua – tai jonkun toisen mielestä käryä –myös estää rasvan imeytymistä vaikeasti puhdistettaviin paikkoihin. Tämä on tärkeää, sillä monissa asunnoissa keittiö on myös oleskelutila, jossa viihdytään muutenkin kuin pelkästään ruoanlaiton aikana.

Charmian ruostumattomasta teräksestä valmistetut liesituulettimet ovat paitsi kestäviä, tehokkaita myös tyylikkäitä keittiöön kuin keittiöön. Meiltä löydät liesituulettimet ja muut keittiötarvikkeet niin omakotitaloihin kuin rivi- ja kerrostaloasuntoihin.

Keittiösi koolla on niin ikään merkitystä liesituulettimen valinnassa. Liesituulettimen sijainti asettaa sekin tiettyjä rajoituksia, kuten myös hormiin liittämisen mahdollisuus. Kerrostaloissa liesituuletinta ei voi liittää hormiin, joten tällöin vaihtoehdoksi jää aktiivihiilellä varustettu malli. Ilma kiertää ja palautuu aktiivihiilen kautta huoneilmaan, mutta aktiivihiili poistaa asumista haittaavan ruoan hajun.

Liesituulettimen on hyvä sopia tyyliltään muuhun keittiösi ilmeeseen. Jos liesi on seinän vieressä, voi hyvänä vaihtoehtona olla seinään asennettava liesituuletin. Saarekekeittiöön sopii taas kattoon kiinnitettävä malli. Liesituuletin on näkyvä elementti, joten sitä kannattaa ajatella hyödyn lisäksi myös sisustuksellisena yksityiskohtana.     

Liesituuletin piiloon

Liesituulettimen ei tarvitse kuitenkaan olla näkyvillä. Työtasoon asennettava T-93 on mainio esimerkki liesituulettimesta, joka liikkuu sähköisesti ylös käytön ajaksi – ja muuna aikana alas tason sisään.

LED-valaistus viimeistelee yksinkertaisen tyylikkään modernin tuulettimen, joka on näkyvillä vain silloin kun sille on tarvetta. T-93 sisältää 600m3/h moottorin, joka on riittävän tehokas moneen käyttöön. Moottorin teho tarkoittaa imettävien kuutioiden määrää per tunti.

 

Jos et halua liesituuletinta näkyville lainkaan, on Bora -keittotaso-liesituuletin varteenotettava vaihtoehto. Alla oleva kaappitila piilottaa Boran tekniikan näkymättömiin, jolloin liesituulettimelle normaalisti varattu tila jää tarvittaessa muuhun käyttöön. Bora on tehokas ja lähes äänetön, jolloin se on pelkistettyä ja avointa keittiötä haaveilevalle mainio valinta.

 

 

 

Siemensin valmistama, studioline-keittiömallistoon kuuluva Induction Air -taso on toinen liesituuletin, jonka tekniikka piilotetaan alla olevaan kaappitilaan, jolloin tason päällä ei ole häiritseviä elementtejä. Siemens Induction Air -taso on melkein äänetön, jos tehot pitää minimissään. Tällaiset alaspäin vetävät liesituulettimet ovat omiaan erityisesti saarekekeittiöissä. Siemensin studioLine -mallisto on saatavilla valituissa keittiömyymälöissä.

 

Kun pohdit liesituulettimen ostoa, ota nämä asiat huomioon etukäteen:

  • Lieden sijainti. Seinän vieressä olevan lieden kaveriksi sopii usein seinään kiinnitettävä malli. Saarekekeittiössä kattoon kiinnitettävä tai kaappitilaan upotettava liesituuletin ovat varmoja valintoja.
  • Ilmanvaihto. Tarkista asuntosi ilmanvaihto, sillä liesituulettimet voivat poistaa ruoan käryä hormiin katon kautta tai katolla sijaitsevan huippuimurin avulla. Toiset liesituulettimet voivat palauttaa käryt takaisin sisäilmaan aktiivihiilisuodattimen läpi.
  • Ulkonäkö. Liesituuletin voi olla myös sisustuselementti. Seinään kiinnitettävä tai kattoon ripustettu tuuletin on parhaimmillaan tyylikäs katseenvangitsija. Meiltä löydät sinun keittiön tyyliin sopivan liesituulettimen.
  • Keittiön koko ja imuteho. Keittiön koko vaikuttaa suoraan liesituulettimen imutehoon. Teho puolestaan saattaa vaikuttaa liesituulettimen melutasoon. Laske keittiösi pinta-ala, niin valinta helpottuu ja nopeutuu Charmiaan yhteyttä otettaessa.

 

Liesituulettimen valinta voi olla vaikeaa, mutta me Charmiassa helpotamme päätöksentekoa ehdottamalla ulkonäöllisesti ja tehollisesti sopivinta liesituuletinta – juuri sinun keittiöllesi ja kukkarollesi. Lopullinen valinta on sinun päätettävissäsi. Charmian liesituulettimilla et voi kuitenkaan mennä vikaan!

Varaa aika nyt henkilökohtaiseen suunnittelutapaamiseen tai kysy rohkeasti lisää keittiöasiantuntjoiltamme ottamalla yhteyttä lähimpään Charmian-myymälään.

 

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.