Keittiötrendit 2021 – Greige haastaa perinteisen mustan

14.01.2021

Jaa

Oletko kiinnostunut uusimmista keittiötrendeistä? Katso vuoden 2024 keittiötrendit

Mitä nähdään keittiöissä vuonna 2021?

Turun myymälämme keittiösuunnittelijat Jenni Johansson ja Jenni Nordfors-Salvisberg sekä Hämeenlinnan kauppias Petri Jokinen löivät viisaat päät yhteen ja koostivat viisi nousevaa keittiötrendiä tälle vuodelle. Jos vuosi 2020 oli mustan keittiön voittokulkua, nousee nyt haastajaksi pehmeä harmaan ja beigen yhdistelmä eli greige.

Tilaa myös uutiskirjeemme niin pääset ensimmäisenä lukemaan Charmia-keittiöuutuuksista, kampanjoista ja inspiroivista asiakastarinoista!

Tilaa uutiskirje

 

1. Hempeät pastellit

Niin ovissa, tasoissa kuin välitiloissa nähdään erilaisia puuteribeigen sävyjä kuten villaa, vaaleaa sammalta ja roosaa. Hempeät pastellit nähdään tasoissa hieman elävämpi pintaisena kuin ovissa. Erityisesti greige eli harmaan ja beigen yhdistelmä sopii kauniisti moneen keittiöön, asiantuntijamme kertovat (Kensapuun maalisävy Ajopuu, Josadoorin maalisävy Villa, uutuus Josadoorin mikrolaminaattiovi Fino Feel värissä Kashmir).

Termi greige ei ole suinkaan uusi, vaan se juontaa alunperin ranskankieliseen sanaan gréige, joka taas merkitsee raakasilkin väriä. Suomessa termiä on alettu laajentamaan yleiseen sisustustyyliin, kuten lämpimien harmaasävyjen yhdistämistä luonnollisiin pintamateriaaleihin sekä koristeisiin. 


Vuoden 2020 messukeittiössä esittelimme vuoden 2021 trendiväriä greigeä. Lue lisää keittiökohteesta blogistamme.

2. Syvän sinivihreä

Keittiökaappien ovet saavat myös rohkeaa väriä pintaan. Yksittäisenä värinä asiantuntijamme nostavat esiin syvän sinivihreän, joka tuo kivasti väriä keittiöön. Ehkä tästä sävystä tulee yksi vahvemman väripaletin suosikkisävyistä?

3.  Skandinaavinen selkeys

Skandinaavisuus ja selkeys liittyy vahvasti siihen, että keittiö on käytännöllinen ja selkeäpiirteinen. Selkeälinjaiselle tyylille on tällä hetkellä eniten kannatusta. Se voi olla mustaa, valkoista tai harmaata yhdistettynä esimerkiksi vaaleaan puuhun.

– Skandinaavinen selkeälinjaisuus kestää ajan hammasta – se on siis ajatonta. Usein tällaisesta keittiöstä on vaikea määritellä, milloin keittiö on tehty, jos siinä ei näy käytön jälkiä, tuumaa Petri Jokinen.


Hämeenlinnan keittiökohde huokuu skandinaavista selkeyttä. Lue lisää keittiökohteesta blogistamme.

4. Keittotasoon integroitu liesituuletin

Perinteisen liesituulettimen haastaa höyryjä alaspäin imevä liesituuletin, joka mahdollistaa erilaisen tilasuunnittelun.

− Keittotasotuulettimien hinnat ovat tulleet alas ja kaiken lisäksi pienin koko mahtuu 60 cm leveään kaappiin. Tuuletin ei vie alla olevasta kaapista juurikaan tilaa, vaan se voidaan hyödyntää säilytystilana. Tuulettimen puhtaanapito on tehty helpoksi ja siinä on myös suuri nestettä keräävä astia, kertoo Jenni Nordfors-Salvisberg.


Tutustu korkealuokkaiseen kodinkonevalikoimaamme.

5. Vetolaatikkojen tilanjakajat

Tiesitkö, että vetolaatikkoihin on saatavilla kauniita tilanjakajia ja lokerikoita? 

− Kaikille keittiö- sekä ruokatarvikkeille löytyy näppärät säilytyslokerot, esittelee Jenni Johansson. 

Tilanjakajia on erimuotoisia ja -kokoisia, niin puisia kuin muovisia. Näillä tavarat pysyvät oikeilla paikoillaan ja auki vedetty laatikko miellyttää silmää. Jo nyt on nähtävissä, että keittiökalusteiden lisäksi myös niiden sisältöön halutaan satsata enemmän.


Tutustu laatikoiden tilanjakajiin sekä lisävarusteisiin.

Psst! Myymälöissämme on tällä hetkellä huippuhintaisia kodinkonepaketteja Siemensiltä ja Gramilta. Tule myymälään kuulemaan lisää.

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.