Keittiötrendit 2020 - valloittavat värit ja innovatiiviset kodinkoneet

24.01.2020

Jaa

Oletko kiinnostunut uusimmista keittiötrendeistä? Katso vuoden 2024 keittiötrendit

Vuoden 2020 keittiötrendit tuovat mukanaan keittiötä mullistavia innovaatioita ja pirteitä värejä. Monelle valkoinen ja pelkistetty keittiö on ollut ikuinen suosikki, mutta Kalustetukun ketjupäällikön Sami Rintamaan mukaan huomattavissa on rohkeampaa liikehdintää värien käyttöön sekä tilankäytön tehokkaampiin ratkaisuihin.

Rohkeaa leikittelyä väreillä ja materiaaleilla

Yksi suurimmista muutoksista Rintamaan mukaan on rohkeampi värinkäyttö keittiössä. Tummansinisten ja sammaleen vihreiden keittiön kaapinovien kysyntä on kasvanut Rintamaan mukaan. Sinisen trendistä kertoo myös värikartoistaan tunnettu Pantone, joka valitsi juuri vuoden 2020 väriksi klassisen sinisen. 

— Pelkän valkoisen tai mustan keittiön trendi alkaa hiipua. Nyt uskalletaan tehdä värikkäitä keittiöitä. Myös erilaiset puun sävyt, kuten tammi- ja koivuviilu, ovat nousemassa suosioon, Rintamaa korostaa.

Väriä käytetään rohkeammin muuallakin keittiössä, kuten tasoissa. Keittiötasoon saa pirteän ilmeen vihreällä tai valkoisella marmoria jäljittelevällä laminaattitasolla. Pelkistettyjä keittiöitä koristetaan erilaisilla vetimillä - varsinkin messinkiset ja kultaiset vetimet ovat kovassa nosteessa. 

— Erilaiset vetimet ovat tulossa keittiöihin kovaa vauhtia takaisin. Vetimillä voi saada suurenkin muutoksen aikaan keittiön ilmeessä, kertoo Rintamaa.

  

 

Uudet innovaatiot mullistivat keittiön tilankäytön

Rintamaa kertoo, että alaspäin vetävä liesituuletin on mullistanut keittiötrendit ja keittiöiden suunnittelun. Lieteen sisäänrakennettu liesituuletin tuo keittiöön mukanaan keveyttä ja avaruutta, kun liesituuletin voidaan sijoittaa muualle kuin seinään tai yläkaapistoon.

— Käytettäessä liesitasoon sisäänrakennettua liesituuletinta, liesitason voi tällöin sijoittaa mihin tahansa kohtaa keittiössä, kuten keittiösaarekkeeseen. Yläkaappeja ei tällöin tarvita välttämättä lainkaan, iloitsee Rintamaa.

Muista hyödyntää -10 % lisäalennus Siemensin kodinkoneiden nettohinnoista eli alennus suositushinnoista on jopa yli 40 %. Katso lisää sesonkiedusta.

Lisäksi välitilan käsitys on Rintamaan mukaan muuttunut häilyväksi liesituulettimen muuttaessa liesitason yhteyteen. 

— Välitila ei jatkossa ole kaappien välinen tila, vaan se voi olla samaa materiaalia kuin muutkin seinät tai taso - tai se voi olla hyvin lyhyt, jopa alle 20 senttimetrin korkuinen, Rintamaa toteaa.

 

Toimiva keittiö syntyy laadukkaasta suunnittelusta

Toiminnallisuus on trendi, joka on yhä enemmän läsnä keittiön suunnitteluvaiheessa. Keittiötä suunnitellessa otetaan huomioon käyttäjän tarpeet ja ergonomia. Eheä ja trendikäs keittiökokonaisuus saadaan aikaan, kun keittiön tilankäyttö on mitoitettu huolellisesti ja useimmat keittiötarpeet sekä kodinkoneet ovat kätevästi piilossa katseilta.

Laatikostojen ja kaappeihin asennettavat lisävarusteet ovat myös yllättävän tärkeässä osassa keittiön toimivuutta. Rintamaan mukaan laatikostojen lisävarustelujen mahdollisuudet ovat kasvaneet. Laatikoihin lisättävät lokerikot, jakajat ja lautastelineet tuovat laatikostoihin huomattavasti enemmän tilaa ja toimivuutta. 

— Kalustetukulla on oma Charmian lisävarustemallisto, joka on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Ihmiset ovat pikkuhiljaa alkaneet ymmärtämään näiden hyödyn keittiön varustelussa, toteaa Rintamaa.

Scala-laatikostosarjan kauniit puiset lokerot ja telineet yhdistettynä moderneihin tummanharmaisiin muovilokerikkoihin pitävät aterimet ja maustepurkit sulassa sovussa. 

Lue myös, mistä tämän vuoden Charmia-keittiö koostuu ja suunnittele unelmiesi keittiö ammattilaisen avulla!

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Täytä tietosi niin voit ladata ideakuvaston
 
 
 
Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.