Keittiötrendejä metsästämässä – vierailimme Eurocucina messuilla Milanossa!

19.07.2022

Jaa

Vihdoin pääsimme messuille pitkän tauon jälkeen! Tutustuimme Euroopan keittiö- ja kodinkonetrendeihin Milanon Eurocucina messuilla.

Messut tarjosivat jälleen paljon mielenkiintoista nähtävää, joskin trendivärit ja tuotteet olivat tällä kertaa niin selkeitä, että eri yritysten osastot ja niiden keittiöt muistuttivat hyvin paljon toisiaan.

Eurocucina oli järjestyksessään 23:s järjestetty keittiöaiheinen näyttely, joka esitteli 82 yrityksen voimin uusia keittöinnovaatioita ja erilaisia tyylejä. Messujen avainkonsepti pyöri kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisyyden ympärillä.

Messuvierailijoille oli vastassa laaja valikoima huippulaatuisia tuotteita. Kaikki Eurocucinan näytteillepanijat ilmentävät nykyaikaista muotoilua, teknologisia innovaatiota, seuraavan sukupolven suorituskykyä, energiatehokkuutta ja helppokäyttöisyyttä. Uudet muodot, värit ja materiaalit korostavat keittiötä paikkana, jossa viihdytään ja seurustellaan.

Pähkinän sävyä

Pähkinän sävy erottui selvänä trendinä käytännössä kaikilla näytteilleasettajilla. Tumma puupanelointi oli erityisen suosittua 60- ja 70-luvuilla, ja nyt se on tekemässä näyttävää paluuta eurooppalaisiin keittiöihin.

Pähkinä oli näytillä isoilla pinnoilla, vaikka pääasiassa monessa keittiössä se oli vain tuomassa lisäväriä esimerkiksi saarekkeessa, avohyllykössä tai muutamissa ovissa.

Pähkinänsävyiset rimoitetut ovet olivat hyvin monessa keittiössä sekä olohuonekalusteessa esillä.

Maanläheinen punainen viehättää

Maanläheistä punaista sävyä näkyi useammalla näytteilleasettajalla. Väri sopiikin hyvin yhteen pähkinän sävyn tai muiden luonnonläheisten puunsävyjen kanssa.

Punaisesta keittiöistä huokui rauha, luonnonläheisyys sekä tietynlainen pehmeys.

Värimaailma jatkui samana esimerkiksi etätyöpisteisiin tai olohuoneeseen, jolloin kokonaisuuksista tuli erityisen miellyttäviä.

Tasopinnoissa hyödynnettiin erilaisia struktuureja

Tasopinnoissa erilaiset maan sävyt ja struktuurit olivat vahvasti läsnä. Erityisesti silmämme kiinnittyi hiekan eri sävyihin ja pintakarheuteen.

Hyvin ohuita tasoja oli messuilla paljon nähtävillä. Kun materiaalin määrän pidetään mahdollisimman pienenä, pystytään pyötätason hinta pitämään järkevänä, varsinkin keraamisissa tasoissa. 

Miltä kuulostaisi kokkailu omassa ulkokeittiössä?

Koronapandemia lisäsi varsinkin Euroopassa kotona oleskelua. Tämä tuli hyvin selkeästi esille ulkokeittiöiden määrässä messuilla.

Ulkokeittiössä on samat ominaisuudet kuin tavallisessakin keittiössä – ne ovat vain tehty kestämään ulkona. Nähtävillä oli lisäksi nuotioita, joiden ympärille voi kokoontua, ja joita voi käyttää grillaamiseen.

Näyttelyn teemat vahvasti läsnä

Ympäristöystävällisyys, kestävä kehitys sekä vastuullisuus oli näytteilleasettajilla isona teemana.

Tässä tulevaisuuden keittiössä jokaiselle keittiön osa-alueelle on oma paikkansa. Näin voidaan keittiönsuunnittelulla tulevaisuudessa vähentää ruokahävikkiä, syödä puhtaampaa lähiruokaa sekä vähentää liharuoan syömistä.

 

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajantasalla uusimmista ilmiöistä keittiöiden ja kodin sisustuksen saralla!

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.