Estetiikan ja käytännöllisyyden symbioosi luo täydellisen keittiön

18.10.2023

Jaa

Tero Pennaselle ei riitä, että keittiö on vain keittiö. Sisustusarkkitehti ja MTV3:n Suomen kaunein koti -tuomari haluaa huoneella olevan sielu.

“Keittiö on minulle äärimmäisen tärkeä paikka, se on meidän kodin keskipiste”, Tero kertoo. “Se on kovassa käytössä aina aamiaisesta iltapalaan. Siellä istutaan yhdessä, nauretaan, pussataan ja itketään. Koska tila on niin läsnä kaikessa elämässä, ei voi olla yhdentekevää millainen se on. Mielestäni tämä seikka antaa perspektiiviä - keittiöön kannattaa panostaa.”

Teron mukaan se, millainen keittiön tulisi olla, on jokaisen perheen oma kokemus. “On tärkeä lähteä liikkeelle siitä, mitkä ovat toiminnot keittiössä, mitä siellä tehdään ja mitä se edustaa. Tehdäänkö tilassa läksyjä, luetaanko vai ollaanko kavereiden kanssa. Jos pienet ihmiset rakentavat legoja keittiön lattialla, tai käyttävät keittiötä itse, se tulee ottaa huomioon jo suunnittelussa. Keittiö on isompi juttu - ei riitä että siellä vaan duunataan puuroa.”

Esteettisyydellä on toki myös suuri merkitys suunnittelijan mielestä. “Lasken kuitenkin esteettisyyteen mukaan myös toiminnallisuuden: sen että on jaksettu pohtia jouhevaa toimimista tilassa. Minun maailmassa molempien eteen täytyy tehdä työtä, jotta ne täyttyvät.” Syntyy syvä hiljaisuus, Teron jäädessä pohtimaan kumpi lopulta voittaa, kauneus vai käytännöllisyys. Viimein hän toteaa olevansa valmis ihan vähän luopumaan esteettisyydestä, toiminnallisuuden hyväksi. “Perustelen sen sillä, että ergonomia on tärkeää ja toistuva väärä asento saattaa altistaa kropan vahingolle. Jos makaa selkäsäryssä, eipä silloin jaksa iloita, että onpahan ainakin kiva keittiö.”

Suutarin lapsi…

Millainen sitten on sisustusalan moniosaajan oma keittiö? “Ihan hirveä”, Tero purskahtaa nauramaan. “Olemme muuttaneet hiljattain hirsitaloon ja teemme kotia pikkuhiljaa omannäköiseksi. Tällä hetkellä omassa keittiössäni on sekä toiminnallisuus että esteettisyys hakoteillä. Se toki häiritsee minussa asuvaa suunnittelijaa äärimmäisen paljon.”

Muutos on kuitenkin vielä tulossa. “Olen piirtänyt meidän keittiöstä varmaan 59 eri versiota, miettinyt tilankäyttöä ja materiaaleja. Meidän perheemme tapana on kuitenkin antaa aikaa näille asioille. Meillä meni maton ostamiseen seitsemän vuotta, mutta nyt kun ostimme sen, olemme sairaan onnellisia siitä. Sama tulee olemaan keittiön kohdalla.”

Keittiön tyylisuuntaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Tero on pyöritellyt erilaisia vaihtoehtoja mielessään. “Diggaan 1950 ja -60 luvuista, niiden materiaalien ja pyöreiden muotojen takia. Toki arvostan myös ultramodernia tyyliä, mutta itse olen sen ajan jo elänyt. Nykyään kodikkuus ja pullantuoksuinen koti vetoavat enemmän.”

Keittiön uudenlainen tuleminen

“Asuntojen neliöhinnat kohoavat koko ajan, joten tulevaisuudessa joudumme pohtiman entisestään tilojen yhdistämistä ja sitä, mihin neliöt kannattaa käyttää”, Tero pohtii. Olohuoneen ja keittiön yhdistävä avokeittiö on tullut jäädäkseen, mutta jatkossa tiloja yhdistetään entistä erilaisemmilla ratkaisuilla ja keittiön paikka elää. Toki jälleen kaikki lähtee perheen tarpeista, kuten Tero muistuttaa.

“Olen äskettäin piirtänyt keittiön, jossa saareke ja keittiön pöytä muodostuivat yhdeksi kokonaisuudeksi. Rajapinta keittiön ja olohuoneen väliltä poistui täysin. Keittiön voisi myös yhdistää eteiseen, jolloin ruokakassit voidaan nostaa pöydälle heti sisään tultaessa”, Tero innovoi.

“Tämä keittiön käsitteen laajentaminen on kiehtova ajatus ja tulevaisuus, myös keittiöfirmoille. Tästä lähtee vielä täysin uusi vaihe, jonka perässä kaikki juoksevat.”

Suomen kaunein koti tiistaisin klo 20 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Etsitkö unelmiesi keittiötä, joka sopii täydellisesti tyyliisi ja budjettiisi?

Kotimainen Charmia-keittiö tarjoaa kestävän ja tyylikkään vaihtoehdon, ja me luotamme tuotteidemme laatuun niin paljon, että tarjoamme jopa 25 vuoden takuun. Olipa makuusi sitten moderni tai maalaisromanttinen, urbaani tai perinteinen, valintasi on yksin sinun. Meillä on lähes rajattomat mahdollisuudet keittiön toteutuksiin, ja voimme auttaa sinua löytämään täydellisen Charmia-keittiön juuri sinulle.

Tutustu erilaisiin toteutuksiin ja inspiroidu omasta keittiöstäsi – se on vain yhden suunnitteluaikavarauksen päässä paikallisesta myymälästämme. Ota yhteyttä ammattitaitoisiin keittiösuunnittelijoihimme jo tänään, ja astu askeleen lähemmäksi unelmiesi keittiötä!

Löydä täydellinen keittiösi täältä

 

 

Charmian 30-vuotissynttäriviikoilla ennennäkemättömät edut

Juhlimme Charmian 30-vuotissynttäreitä tarjoamalla asiakkaillemme uskomattomia etuja. Nyt voit hankkia monia tuotteita jopa 30% alennuksella, mukana mm. altaita, hanoja ja kodinkoneita. Eikä tässä vielä kaikki! Saat myös värilliset rungot ja värilliset maalatut ovet valkoisten hinnalla. Lisäksi tarjoamme paljon etuja säilytys- ja kylpyhuonekalusteissa.

Ostamisen helpottamiseksi tarjoamme 6 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa!

Katso tarjoukset

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.