Mökkikeittiön toteutus – Marjaanan synkkä mökkikeittiö sai raikkaan ja modernin ilmeen, katso kuvat!

23.06.2020

Jaa

Marjaana Kaasalainen aloitti Kustavissa sijaitsevan mökkikeittiön remontin suunnittelun vuoden 2019 lokakuussa. Vuonna 1985 rakennetun mökin keittiö oli aikansa elänyt ja hyvin synkkä. Kuuden neliön keittiön suunnittelu sekä hyvin rajattu budjetti toivat oman mausteensa oikeanlaisten ratkaisujen löytämiseen. 

Marjaana päätyi kääntymään paikalliseen Charmia-myymälään, Kalustetukku Loimaaseen, sillä hän oli ollut tyytyväinen aikaisempiin projekteihin, jotka olivat toteutettu yhteistyössä myymälän kanssa.

– Halusin tukea kotimaista yritystä ja pystyin näppärästi poikkeamaan paikkakunnallani sijaitsevassa myymälässä. Sain palvelua heti ja tykkäsin kovasti, lähettää Marjaana iloisesti terveisiä Loimaalle.

 

Alkuperäinen keittiö oli synkkä ja kulahtanut. Kuvat Marjaana Kaasalainen.

Mökkikeittiön suunnitteluvaiheessa sähköpostit vaihtuivat tiuhaan myyjän kanssa

Marjaana kertoi helmikuussa suunnanneen Charmian paikalliseen Kalustetukku-myymälään paperille piirrettyjen mittojen kanssa. 

– Hahmottelimme ensin yhdessä ja sen jälkeen jatkoimme sähköpostilla keittiösuunnitelman hiomista.

– Myyjä oli todella kärsivällinen, kun mietimme pitkään sopivia tasoja. Suunnitelmaa hiottiin useita kertoja ja sähköpostit vaihtuivat tiuhaan, kiittelee Marjaana myyjää.

Mökin keittiö oli tarpeen purkaa kokonaan ja uutta oli laitettava tilalle. Mökki sijaitsee saarella, jolloin mökki on eniten käytössä keväästä syksyyn. Mökkikeittiön materiaalivalintoja pohdittiin budjetin lisäksi myös tästä syystä tarkkaan.

– Keittiöön asennettiin laminaattitaso ja MDF-kalusteovet. Kummatkin materiaalit ovat helppohoitoisia ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset vaihtoehdot mökkikeittiöön, toteaa Marjaana.

“Kaiken sai valmiiksi koottuna”

Entistä helpomman remontista teki se, että Marjaanan ei tarvinnut itse mittailla esimerkiksi muualta ostettujen jääkaapin ja kaasulieden mittoja.

– Kysyin myyjältä, että tekevätkö he valmiiksi reiät altaalle ja kaasuliedelle. Myyjä pyysi vain, että lähetän tuotteiden mallinumerot heille niin tekevät kaiken valmiiksi.

– Tosi helppoa oli, kun kaikki tuli valmiiksi koottuna ja rei’itettynä, kertoo Marjaana.

Marjaana halusi keittiöstä ajattoman kauniin ja jotakin pientä luksusta. 

– Luulin haluavani todella modernin keittiön, mutta ajan henki huokuu toteutuksessa. Keittiössä on ripaus maalaisromantiikkaa, mutta en halunnut, että se huokuu liikaa yli, toteaa Marjaana.

Kaapinovet ovat maalattu kauniin vaaleanharmaaksi ja tuovat keittiöön modernin säväyksen.

– Ajattelin, että valkoinen taso olisi toiminut harmaan kanssa hyvin yhteen, mutta olen tyytyväinen puunsävyyn. Lopputulosta on kovin vaikea nähdä ennen kuin se on lopulta valmis, pohtii Marjaana.

“Kotimaisilta kalustetoimittajilta voi saada kohtuuhintaan loistavia tuotteita”

Keittiön kokonaisbudjetti oli hieman yli 2 000 €. Charmian keittiökalusteet kustansivat noin 1 400 €.

– Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät, että kotimaisiltakin kalustetoimittajilta voi saada kohtuuhintaan loistavia tuotteita valmiiksi koottuna, toimitettuna ja vielä kaupan päälle erinomaisella palvelulla.

– Aion käyttää Charmian palveluita jatkossakin ja suosittelen myös muille remontoijille, kertoo Marjaana.

Pohditko sinäkin mökkikeittiön toteutusta? Tule lähimpään Charmian paikalliseen myymälään piipahtamaan tai varaa aika ilmaiseen suunnitteluun!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.