Moderni keittiö on ajaton valinta

14.04.2022

Jaa

Moderni tyyli keittiössä on suosittu vuodesta toiseen ja se onkin ajaton valinta keittiöön kuin keittiöön. Modernin keittiön etuja on käytännöllisyys sekä siisteys, jotka ovat erittäin tärkeitä jokaiselle keittiön uudistajalle.

Moderni keittiö myös mukautuu erilaisiin tyylivalintoihin, jolloin siitä on helppo tehdä oman näköisensä. Erilaisilla sisusturatkaisuilla voit tuoda moderniin tilaan persoonallisuutta. Tämän takia erityisesti sijoitusasunnoissa yksinkertaiset ja modernit keittiökalusteet ovat suosittu valinta. 

Mikä tekee keittiöstä modernin?

Mitä modernilla keittiöllä sitten tarkoitetaan? Monille sana moderni tuo mieleen ensimmäisenä kiiltävät valkoiset pinnat. Tämä onkin yksi suosituimmista tavoista luoda moderni keittiö. Modernissa keittiössä on kuitenkin kyse paljon muustakin kuin vain kaappien väristä.

Moderni keittiö on selkeälinjainen ja usein myös minimalistinen. Tässä keittiössä suositaan selkeitä, usein isoja linjoja sekä halutaan piilottaa keittiön arkiset tavarat kaappien kätköihin. Jotta tämä onnistuisi niin, että keittiö on silti käytännöllinen, on keittiö suunnitteluvaihe erityisen tärkeä.

Keittiöiden yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on säilytystila. Säilytystilaa saadaankin reippaasti, kun suositaan korkeita ja selkeitä kaapistoja. Modernissa keittiössä kaapit saattavat ulottua kattoon asti. Kaappien ovet ovat selkeälinjaisia sekä useasti vetimettömiä.

Keittiön haastavatkin tilat halutaan hyötykäyttää, jolloin myös erilaiset kulmakaappien mekanismit ja muut vetolaatikot ovat suosittuja valintoja. Erilaiset käytännölliset mekanismit ovatkin keittiössä tarpeen ja tekevät tilan käytöstä miellyttävämpää. Vetimettömät kaapit kaipaavat avukseen avausmekanismia ja hidastimia.

Mahdollisuus helppoon kierrätykseen on yksi modernin keittiön tarpeita ja tähän auttaa selkeät ja siistit jätevaunut sekä tarvittava tila.

Valikoimastamme löydät juuri sinun keittiöön sopivat lisävarusteet erilaisista hyllymekanismeista jätevaunuihin ja saranoihin.

Keittiön lisävarusteet

 


Modernissa keittiössä kodinkoneet pyritään integroimaan kaappien sisään, jotta keittiön koko ilme pysyy yhtenäisenä. Myös tasoon integroitu liesituuletin on entistä suositumpi valinta ja se antaa ilmavuutta tilaan.

Charmian valikoimasta löydät sopivat kodinkoneet moderniin keittiöön ja täydelliset kaapistot niiden integrointiin!

Lue lisää:

Kodinkoneet

Laskutilaa ei myöskään tule unohtaa ja siistit pinnat ja kaappeihin kätketyt keittiötarvikkeet jättävät reilusti tilaa touhuta. Saarekkeet tuovat keittiöön entistä enemmän laskutilaa ja jakavat tilaa säilyttämällä silti avaruuden ja tilan tunnun.

Valkoinen moderni keittiö

Valkoinen on usein ensimmäinen väri, jota ajattelemme kun puhutaan modernista keittiöstä. Puhdas valkoinen on yksi suosituimmista värivaihtoehdoista keittiön sävyjä valittaessa. Valkoinen keittiö voi olla täysin kiiltäväpintainen tai matta. Kiilto tuo moderniin ilmeeseen entistä enemmän näyttävyyttä.

Moderniin valkoiseen keittiöön voi yhdistellä helposti muita sävyjä tuomaan lisää tunnelmaa ja persoonallisuutta. Myös mustan yhdistäminen puhtaan valkoiseen antaa keittiölle tyylikkään ja graafisen ulkomuodon.

Valkoinen keittiö sopii myös muuten tyyliltään rustiikkiseen taloon. Näin syntyy kontrastia, joka tekee tilasta mielenkiintoisen.

 

Musta moderni keittiö


Toinen suosittu värivaihtoehto moderniin keittiöön on musta. Erityisesti mattamustaa suositaan kun valitaan sopivia ovia ja tasoja.
Mustan keittiön suosio on kasvanut jatkuvasti ja tyylikkäällä modernilla keittiöllä näytetään, että mustaa voidaan käyttää suurilla pinnoilla ja paljon, ilman että keittiö olisi synkkä tai ahdas.

Mustan keittiön ei tarvitse olla kauttaaltaan tumma, vaan siihen voi tuoda kirkastusta vaaleilla tasoilla. Usein sanotaan, että mustassa keittiössä näkyy helposti sormenjäljet, mutta tämä ei ole syy jättää unelmien mustaa keittiötä toteuttamatta. Tumma keittiö antaa arjen sotkuissa anteeksi valkoista kilpailijaansa paremmin ja oikeilla materiaalivalinnoilla, musta keittiö on helppo pitää puhtaana.

Täysin musta keittiö yksityiskohtia myöten on näyttävä kokonaisuus. Keittiöön on mahdollista saada kaappien, tasojen ja välitilan lisäksi myös musta hana ja allas sekä vetimet, jos niitä kaivataan.

Lue lisää:

Kenigin perheen moderni musta keittiö


Puu tuo lämpöä myös moderniin keittiöön

Modernin keittiön tärkeimpiä elementtejä ei suinkaan ole väri, vaan minimalistinen kokonaisuus. Tämä voidaan toteuttaa myös värejä ja puunsävyjä käyttäen.

Yhtenäiset ja vähäeleiset kaapistot ovat avain moderniin ilmeeseen ja puun sävyillä tuodaan tilaan lämpöä sekä luonnonläheisyyttä. Erilaiset puunsävyt voidaan helposti yhdistää mustaan, valkoiseen tai muihin väreihin niin että saadaan ylläpidettyä moderni kokonaisuus.

Lue lisää:

Mustikansininen keittio moderniin uudiskohteeseen

 

Inspiroiduitko uuden suunnitteluun?

Autamme sinua mielellämme unelmien toteutuksessa – tilaa keittiösuunnittelu myymäläämme!

Suunnitteluajan voit varata täältä

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.