Keittiösuunnittelu:
Miten toimivan keittiön suunnittelu tehdään?

22.08.2019

Jaa

 

Kun haaveilet uudesta keittiöstä, voit aloittaa itse pyörittelemällä ideoita mielessäsi. Erilaisten keittiöiden kuvia katsomalla voit löytää vinkkejä juuri siihen haluamaansa tyylisuuntaan. Keittiöiden muotoja ovat esimerkiksi L, tupla-I, U, G ja saarekkeellinen.

Kalustetukun ketjupäällikkö Sami Rintamaa kehottaa ideoimaan etukäteen reippaasti. 

- Se helpottaa ja nopeuttaa paljon suunnittelijan työtä, kun asiakas on edes vähän selvillä itse siitä mitä haluaa. Näin asiakas ei ole myöskään täysin suunnittelijan armoilla.

Sami Rintamaa kehottaa aloittamaan toimivan keittiön suunnittelun miettimällä sitä, mitkä ovat omat tarpeet ja keittiön käyttötavat. 

- Kuinka paljon keittiössä tehdään ruokaa, millaista ruokaa tehdään, käytetäänkö esimerkiksi uunia paljon vai vähän, hän luettelee tarpeellista pohdintalistaa tyylikkäästä ja toimivasta keittiöstä unelmoivalle. 

Rintamaan mukaan lisäksi on järkevää pohtia, tuleeko keittiöstä samalla paikka aamiaiselle ja arkiruokailulle. Keittiöön vaikuttavat myös isojen koneiden käyttö, kuten tehosekoittimet ja blenderit. 

- Tietyt ”kultaiset säännöt” keittiön toimivuuden takana ohjaavat suunnittelijaa, joka pyrkii luomaan mahdollisimman hyvin asiakasta palvelevan kokonaisuuden, Rintamaa kertoo ja jatkaa:

- Keittiön suunnittelussa puhutaan usein hyvästä kompromissista, sillä rakenteelliset seikat ja asiakkaan monenlaiset tarpeet eivät mahdollista täysin toiveiden sekä toiminnallisuuden täydellistä yhdistelmää.   

Kalustetukun henkilökunta kertoo hinta-arvion kokonaisuudesta ja opastaa mielellään, jos haluat tietää mitkä osat vaikuttavat ratkaisevasti keittiön hintaan. Kohtuuhintaisenkin keittiön saa näyttämään tyylikkäältä, jos tietää mitkä osat sopivat tyyliltään yhteen. Voit varata henkilökohtaisen suunnitteluajan verkkosivuiltamme lähimpään myymälään.  

Unelmakeittiösi voi olla täysin uniikki, juuri sinun makusi ja tyylisi mukaan suunniteltu. 

Kalustetukun valikoimalla ja asiantuntijoiden suunnitteluavulla voit erottua valmiiksi pureskelluista, massatuotannolla valmistetuista keittiöistä.   

Jokainen keittiö suunnitellaan ja lasketaan yksilöllisesti myymälässämme. Me voimme räätälöidä ja suunnitella asiakkaalle juuri sen näköinen keittiö kuin hän haluaa. Standardimallin keittiöissä on vain yksi vaihtoehto, joka ei välttämättä sovi kaikkiin tiloihin, Jyväskylän Kalustetukun kauppias Matti Kokkonen muistuttaa. 

Kaappien oviin, runkoihin ja tasoihin saat Kalustetukusta haluamasi värit ja pintamateriaalin. Välitiloissa on mahdollisuus vaikkapa kokeilla, miltä haluamasi kuva näyttäisi suojalasin alla olevana seinätapettina.  Kalustetukun valikoiman ja mahdollisuuksien määrä saattaa yllättää vaativankin asiakkaan.

- Kaakeleiden sijasta myydään usein välitilalaminaattia, joka on yhtenäinen levy. Se on helpompi asentaa ja pitää puhtaana, Kokkonen kertoo esimerkin vaihtoehtoisista välitilojen materiaaleista. 

Joskus remontin suuruus saattaa yllättää, jos vaikkapa keittiön muotoa muutetaan. Elementtien paikkojen vaihto saattaa aiheuttaa muutoksia rakenteisiin ja putkituksiin.

Keittiöuudistuksen kustannukset riippuvat nekin valinnoista. Standardimittaiset keittiöt ja millimetrilleen seinien mukaan suunnitellut kaapistot ovat eri hintaisia. Varastomallistosta löytyy perustavaroita halvemmalla hinnalla, mutta parempilaatuiset tuotteet saadaan tilaamalla. 

Tärkeää olisikin ennen liikkeeseen tuloa miettiä kokonaisbudjetti omalle keittiöremontille. Suunnittelijamme osaavat jakaa budjetin asennukseen, kodinkoneisiin ja kalustukseen, Sami Rintamaa neuvoo.  

Suunnitteluhan meillä on maksutonta, Matti Kokkonen vinkkaa lopuksi.   

Muistilista keittiöremonttia kaipaavalle ennen yhteydenottoa Kalustetukkuun

  • Laske tai arvioi maksimibudjettisi keittiöremontille – Kalustetukussa kyllä kerromme mitkä yksityiskohdat vaikuttavat remontin hintaan ja missä pystyy säästämään
  • Pohdi tulevan keittiösi käyttötarkoituksia – kokkaatko paljon ja syöttekö samassa tilassa? 
  • Ideoi ja unelmoi etukäteen rohkeasti, jotta pääset selville minkälaisen keittiön haluat
  • Piirrä tai kirjoita paperille toiveesi – luonnoksesi helpottaa ja nopeuttaa lopullista suunnittelua Kalustetukussa
  • Valmistaudu kertomaan missä keittiössäsi sijaitsevat vesipisteet, mahdolliset hormit ja sähköpistokkeet 
  • Ota selvää etukäteen, tarvitsetko lupia keittiön muutostöihin! Omakotitalossakin vaaditaan luvat, jos kantaviin rakenteisiin tehdään muutoksia. 

 

Suunnitteluajan voit varata täältä

 

Tilaa uutiskirjeemme ja saat parhaimmat keittiöideat sähköpostiisi!
 
Valitse lähin myymäläsi*
 
 
 

Valitse lähin myymälä

Valinnan avulla muokkaamme sivuston sijaintiisi sopivaksi.